Singurul Muzeu al Consumatorului Comunist din estul Europei va fi inaugurat la...

Singurul Muzeu al Consumatorului Comunist din estul Europei va fi inaugurat la Timișoara. Unde se află și când va fi deschis

0
DISTRIBUIȚI

2000px-Flag_of_Romania_(1965-1989).svg

Muzeul este amenajat sub forma unei locuințe „obișnuite” din Epoca de Aur. Există o sufragerie, camera copiilor, bucătărie, debara, baie ș.a.m.d. Muzeul Consumatorului Comunist, cuprinde „tot ce aveau românii acasă”, adică de la obiecte de uz casnic și decorativ de producție românească, mobilier, până la bunuri provenite din marfa de contrabandă, obiectele handmade ale vremii, îmbrăcăminte și accesorii de vestimentație, încălțăminte, electrocasnice, jocuri, jucării, casete audio, discuri vinil, produse cosmetice, papetărie.


Nu lipsesc nici celebrele păpușile Arădeanca, nici țigările Carpați și Amiral, nici sacoșele de rafie „de ținut rând la Alimentară” sau săpunurile Cheia.

Muzeul este gândit ca unul interactiv, în care vizitatorii nu doar vor putea vedea, dar vor putea și atinge, folosi obiecte care au traversat epoca comunistă. „Muzeul este destinat străinilor, turiștilor, copiilor, bunicilor. Înainte de ’89 ne-am mirat noi de ce aveau ei, acum să se mire ei de ce aveam noi”, a declarat inițiatorul Muzeului Consumatorului Comunist, Ovidiu Mihăiță, artistul care a fondat, în urmă cu 10 ani, primul teatru independent în Timișoara, Auăleu Teatru.

Muzeul Consumatorului Comunist este amenajat în imobilul de pe strada arh. Szekely Laszlo nr. 1, Timișoara, în „subteranele” Teatrului Auăleu și ale Scârț – loc lejer, spațiul devenind astfel o ofertă culturală unică în România, edificiul care găzduiește un teatru și un muzeu, ambele independente.

Inaugurarea Muzeului Consumatorului Comunist va avea loc sâmbătă, 16 mai 2015, între orele 16.00 și 23.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.