Spectacolele lunii iunie pe scenele teatrelor și operei din Timișoara. Ce evenimente...

Spectacolele lunii iunie pe scenele teatrelor și operei din Timișoara. Ce evenimente nu trebuie să ratați

0
DISTRIBUIȚI

contesa maritza

Sala 2 a teatrului național timișorean va găzdui în 4 și 23 iunie spectacolele „Billy Mincinosul” și „Maria de Buenos Aires” iar în 27 și 30 iunie, două premiere. Prima dintre acestea este „Boborul”, după I.L. Caragiale, cu texte ale cântecelor semnate de Șerban Foarță, care va putea fi văzută la fabrica de bere, iar cea de-a doua, „Intimitate”, de Patrick Marber, care va putea fi vizionată la Sala 2. Cele două spectacole vor avea și câte o avanpremieră, în 25 și 29 iunie. Spectacolele “M-am hotărât să devin prost”, „Dawn Way”, „În afara jocului” și „Aniversarea” sunt programate la sala Studio “Uțu Strugari” iar la Domul romano-catolic din Piața Unirii se va juca sâmbătă, 6 iunie, „Iov”, versiune versificată de Șerban Foarță. O reprezentație a spectacolului “Proștii sub clar de lună” va avea loc în 13 iunie în sala mare a teatrului. În săptămâna 7-13 iunie va avea loc ediția FEST-FDR 2015, în cadrul căruia trupe românești și străine vor fi prezente la Timișoara cu spectacole care vor fi jucate atât în sălile de spectacol ale teatrului cât și în spații libere precum Piața Victoriei sau parcarea hotelului “Timișoara”.

Teatrul maghiar va face un turneu la Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe la începutul lunii iunie cu spectacolele “Incendii” și „7/7”, în 9 iunie spectacolul „Gardenia” va fi jucat la Cetinje, în Muntenegru, iar în 20 iunie va fi prezent la Kisvárda, cu spectacolul „Incendii”.


Sala Studio a teatrului maghiar va găzdui spectacolul în limba germană „Doamna Müller trebuie să dispară”, pus în scenă de Laboratorul de Teatru București, și spectacolul teatrului Kolibri, „Függésben”, un spectacol de Szücz Zoltán, care se va juca, de asemenea, fără traducere. Tot la Timișoara sunt programate, în luna iunie, recenta premieră „Oameni și șoareci” și „7/7”, ultimul spectacol al lunii.

Programul operei timișorene din iunie începe în prima duminică a lunii cu spectacolul de operă „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni iar următoarea reprezentație va fi opereta „Contesa Maritza” de Emerich Kalman. „Spărgătorul de nuci”, de Ceaikovski, este un spectacol care va fi susținut de elevii școlii de balet conduse de Rodica Murgu, elevii studioului de dans condus de Ana Valkay vor evolua într-un spectacol intitulat „Gala micilor balerini”, cei ai studioului de dans condus de Helen Ganser au pus în scenă „Corsarul”, de Adolphe Charles Adam iar elevii studioului de dans „Arabesque Stars” condus de Adriana și Constantin Gadea vor încheia seria de reprezentații ale tinerilor dansatori cu spectacolul „Ritm, tinerețe, dans”. Ultimul spectacol al lunii va fi opereta „Silvia” de Emerich Kalman.

Premiera absolută “Bremen”, de Peca Ștefan, va putea fi văzută pe scena teatrului german din Timișoara în prima duminică a lunii iunie iar în 9 iunie, de la ora 11,00, în cadrul Festivalului Artelor Timișorene, este programat spectacolul “Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm. O reprezentație cu spectacolul de teatru-dans “Hotel PM” va avea loc în 10 iunie iar în închiderea stagiunii, sala teatrului va găzdui, în 25 iunie, avanpremiera spectacolului “Fuchsiada” după Urmuz, un “poem eroico-erotic și muzical” în proză, cum a fost supranumit chiar de autorul său, și care e pus în scenă de regizorul Helmut Stürmer, asistat de Silviu Purcărete. Toate spectacolele sunt traduse în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.