STENOGRAME Discuții INCENDIARE între vicepreședintele CJ Caraș-Severin și denunțătorul său. Cum îl...

STENOGRAME Discuții INCENDIARE între vicepreședintele CJ Caraș-Severin și denunțătorul său. Cum îl recompensa soția omului de afaceri pe Ghiorghioni cu „pupici”

0
DISTRIBUIȚI

Ionesie Ghiorghioni 1024x685

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin a primit prin intermediul unui nepot, dar și în mod direct, din decembrie 2014 până în martie 2015, peste 8.000 de euro și 10.000 de lei, bani pretinși în schimbul contractelor acordate preferențial unei firme a afaceristului Paul Valentin Armașu.

Ionesie Ghiorghioni simțea că este filat, tocmai de aceea i-a atras atenția soției lui Armașu Paul Valentin să fie „circumspectă”. „Şi noi suntem monitorizaţi […] Suntem puşi într-o imposibilitate, aşa… nişte pârghii… domnule, ăştia omoară oamenii”, spunea vicepreședintele CJ Caraș-Severin. De asemenea, Ionesie Ghiorghioni i-a mai spus soției omului de afaceri „Să stea liniştit (referindu-se la soţul lui Armaşu Paul Valentin), cum vin banii îi dăm opţional, pe lucrări…[…] Poate vin la rectificare ceva şi îi împărţim tot pe lucrări executate (…) Toată lumea-i cu ochii pe noi, parcă cine ştie ce dracu’ am face aici”.
armasu valentinSoția omului de afaceri i-a propus vicepreședintelui CJ Caraș-Severin să folosească un limbaj codificat în convorbirile telefonice, referindu-se la câte un „pupic” pentru fiecare 5.000 de euro pretinși drept șpagă de către Ionesie Ghiorghioni.


Într-o altă întâlnire, Ionesie Ghiorghioni i-a spus lui Adina Armașu că bănuiește, din nou, că este urmărit. „Îs urmărit (vorbind şoptit şi făcând semne din cap pentru a întări afirmaţia că ar fi urmărit – ) […] Sunt urmărit cu şăfu’ (referindu-se la preşedintele Consiliului Judeţean Caraş – Severin, Frunzăverde Sorin – şi io am mai rămas […] Poate ştii că un om, când ajungi la necaz, cum o fost măgarul acela de la Armeniş (referindu-se la fostul primar al comunei Armeniş, Vetreş Ioan, zis „Nică”, care în cursul anului 2014 l-a denunţat pe un alt funcţionar pentru fapte de corupţie, sens în care inculpatul Ghiorghioni Ionesie îşi exprima repulsia faţă de astfel de atitudini ce vădesc lipsa de caracter, prin devoalarea unor activităţi infracţionale – Scapă cine poate, mai ales că îi o treabă care nu-i legată de… activităţi”, scrie în raportul DNA.

„Mi-e frică, mi-e teamă, mi-e teamă de orice…am şi eu o familie, am…mi-e frică efectiv…s-a auzit de relaţia mea cu „Camand” (firma lor […] Numa’ cu nebunii ăştia nu poţi…toată lumea zice Legaţi îs toţi”, mai spunea vicepreședintele CJ Caraș-Severin. De asemenea, liberalul Ionesie Ghiorghioni arăta că pretinde bani pentru a-i folosi în politică, „dar crede-mă că şi politica asta nu se face fără nişte cheltuieli. Şi te sperii dacă vezi…La ei a explodat, şi da peste tot”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.