STENOGRAME DNA Discuțiile FABULOASE dintre Sorin Frunzăverde și aghiotanții săi pentru a-i...

STENOGRAME DNA Discuțiile FABULOASE dintre Sorin Frunzăverde și aghiotanții săi pentru a-i forța pe primari să îl susțină pe Iohannis. Vezi cum funcționa camarila liberală

0
DISTRIBUIȚI

frunzaverde iohannisDiscuții edificatoare între baronul din Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, și vicepredintele administrației județene, Ionesie Ghiorghioni. Ambii a trebuit să dea cu subsemnatul la DNA zilele trecute, în urma perchezițiilor DNA, însă cel din urmă este arestat, deocamdată, pentru un alt dosar de corupție. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, vicepreşedinte PNL, este acuzat de DNA că, în campania electorală pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale din 2014, a şantajat primarii din judeţ pentru ca aceştia să-l susţină pe Iohannis. Mai exact, liberalul este acuzat de instigare la şantaj, pentru că şi-a trimis oamenii să le spună primarilor, de la partidele din opoziția locală, că alocarea fondurilor către primării în 2015 şi 2016 se va face în funcţie de procentul obţinut de candidatul ACL în localităţile lor.

Sorin Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni (vicepreşedinte CJ Caraş-Severin), aflat după gratii din cauza unui alt dosar de corupție, şi Laurenţiu Darian Ciobanu, secretarul judeţului, au fost înregistraţi ambiental purtând discuții mai mult decât edificatoare pentru anchetatori, conform stiripesurse.ro.

FRUNZĂVERDE SORIN: Vă împărţiţi primarii care au plecat de la noi Aici intră şi foştii primari PDL şi PNL, care au candidat sub PSD. Da? Şi mâine şi poimâine nu vă văd la Consiliu Judeţean, mă ocup eu de deşeuri mâine, voi pe teren. Vi-i împărţiţi de comun acord. Da? ..(n.n.- nu se înţelege)…la SASCA, acolo îl trimit pe SECĂŞAN, da, că acolo are…. (n.n.- nu se înţelege)…Deci ideea este următoarea: … (n.n.- nu se înţelege)… suntem în relaţii bune cu orice Guvern vine, dar noi dăm banii pe 2015, 2016. Discuţiile au loc între voi între patru ochi. Fiecare cu primaru … (n.n.- nu se înţelege)…: vin din partea domnului preşedinte cu rugămintea de a vota IOHANNIS. Vom ţine cont la împărţirea banilor în 2015, … (n.n.- nu se înţelege)… Da? Între patru ochi! Voi cu primaru, da? Tu de mâine … tu beleşti pu… prin Consiliu Judeţean…

Interlocutor: … (n.n.- nu se înţelege)…

FRUNZĂVERDE SORIN: Da. Mâine şi poimâine eşti pe teren şi te întâlneşti cu fiecare secretar, afară de cei de la Primăriile PNL. Deci acolo unde avem primari nu te duci la secretari. Cu fiecare… Da? Între patru ochi! Pe DORIN(?) să-l scoţi din birou, da? Ce probleme sunt… hai… (n.n.- nu se înţelege)… ce probleme sunt şi atuncia: domnu preşedinte vă roagă să încercaţi să-l ajutaţi, importantă e şi poziţia domniei sale, ca … (n.n.- nu se înţelege)… al judeţului şi să determinaţi oamenii să voteze IOHANNIS. Da? E foarte bine pentru un echilibru care trebuie creat la nivel naţional. Da? La toţi secretarii, mai puţin la cei care sunt… care sunt…ă…din Primăriile unde există … (n.n.- nu se înţelege)… Da?

Interlocutor:… (n.n.- nu se înţelege)… Da. Trebuie să ne împărţim… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil)GHIORGHIONI IONESIE: Da… (n.n.- nu se înţelege)…de exemplu BOZOVICI…vorbim şi cu el sau… că ăsta (n.n.- nu se înţelege)… cu LALA….

Interlocutor: Da.

(posibil)GHIORGHIONI IONESIE: … (n.n.- nu se înţelege)…mă duc şi la ăla…. la… (n.n.- nu se înţelege)….

FRUNZĂVERDE SORIN: … Auzi? … (n.n.- nu se înţelege)…intră şi la ăla la Bozovici, intră şi la ăla(?). Spune-i că noi am înţeles, că oricum rămân cu noi , dar vrem … (n.n.- nu se înţelege)… acuma un ajutor în turu doi. Da? Important pentru noi ca şi judeţ, pentru mine(?)… băgaţi-mă şi pe mine(?) dacă vreţi, da? … (n.n.- nu se înţelege)… cont. Să se ştie că… (n.n.- nu se înţelege)… mai ales voi doi.

Interlocutor: Anu viitor… (n.n.- nu se înţelege)…

FRUNZĂVERDE SORIN: PSD-ul nu mai are … (n.n.- nu se înţelege)… în bani, că nu mai are de unde. Au cheltuit tot în anu ăsta. Pe bugetele din… şi 2015 şi 2016. PONTA s-a văzut ă… cu sacii în căruţă, nu mai văd un ban de anu viitor. Să nu creadă că MOCIOALCĂ va aduce vreun ban, nu va aduce nimic! I-au luat pe ăştia, foarte bine! Dar anunţă-i (?) că-i(?) bugetarea noastră 2015, 2016 şi-i rugăm acuma să ne ajute şi ei.


Da?

(posibil)GHIORGHIONI IONESIE: Ă… cu (n.n.- nu se înţelege)…

FRUNZĂVERDE SORIN: Măi…ăsta… ăsta nu va fi cu noi.

(posibil)GHIORGHIONI IONESIE: Dar… el zicea că-i om de dreapta(?), el aşa a afirmat o dată.

FRUNZĂVERDE SORIN: Păi… (n.n.- nu se înţelege)… Nu, vedeţi pe ai noştri, consilierii ăştia doi care sunt…reprezentanţi(?)…

(posibil) GHIORGHIONI IONESIE: … (n.n.- nu se înţelege)…şi în teritoriu… (n.n.- nu se înţelege)

FRUNZĂVERDE SORIN: Da, da.

Interlocutor: … (n.n.- nu se înţelege)….

GHIORGHIONI IONESIE: Eu am băiatu ăla … (n.n.- nu se înţelege)…

FRUNZĂVERDE SORIN: Deci toţi primarii care au plecat plus cei care o dată au fost la noi . Da? Ăla pe care… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil)GHIORGHIONI IONESIE: VĂRĂDIA.

FRUNZĂVERDE SORIN: VĂRĂDIA. Da?

Interlocutor: Plus…

FRUNZĂVERDE SORIN: Pe care-i aveţi, e clar. Ăia de la… (n.n.- nu se înţelege)…sunt. Da? Ăla de la LĂPUŞNICEL s-a mai potolit, deci ne-au furat… (n.n.- nu se înţelege)… am făcut sub 20%. Da? Că noi n-am făcut decât fie 30 şi, fie cu 20, da? Acolo… mai puţin Herculanele şi cu….IABLANIŢA. Da? Deci ăia … unde sunt 16, 17, 18%, acolo… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) GHIORGHIONI IONESIE: … (n.n.- nu se înţelege)…

FRUNZĂVERDE SORIN: Da? Deci… Cum o să vorbiţi cu ei, da… Luaţi-i între patru ochi. Da?… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) GHIORGHIONI IONESIE: … (n.n.- nu se înţelege)… şi independenţii ăştia… (n.n.- nu se înţelege)…

FRUNZĂVERDE SORIN: Toţi! Păi ca să… (n.n.- nu se înţelege)… toţi au… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) CIOBANU LAURENŢIU DARIAN: … (n.n.- nu se înţelege)…da, da… (n.n.- nu se înţelege)…

FRUNZĂVERDE SORIN: La niciunu… la niciunu… (n.n.- nu se înţelege)…

(posibil) CIOBANU LAURENŢIU DARIAN: Mă duc eu la Moldova, la… (n.n.- nu se înţelege)… la Moldova Nouă.

FRUNZĂVERDE SORIN: Opreşte-te.

(posibil) CIOBANU LAURENŢIU DARIAN: Adică am… (n.n.- nu se înţelege)…permisiv…. (n.n.- nu se înţelege)…

FRUNZĂVERDE SORIN: Bine… …. (n.n.- nu se înţelege)… la Moldova Nouă… …. (n.n.- nu se înţelege)…… s-a întâmplat următoru lucru: LUPU nu şi-a dus toate… toţi votanţii la Europarlamentare şi am căzut într-o plasă acolo. Da? …. (n.n.- nu se înţelege)…..la Moldova Nouă, da? Dar discret. … …. (n.n.- nu se înţelege)……Da?

(posibil) GHIORGHIONI IONESIE: … …. (n.n.- nu se înţelege)……

FRUNZĂVERDE SORIN: … …. (n.n.- nu se înţelege)……să vină la Reşiţa sau mă rog, la mijlocu drumului, … …. (n.n.- nu se înţelege)…… du-te tu în Moldova Nouă.

(posibil) CIOBANU LAURENŢIU DARIAN: Am înţeles, încerc, mă … …. (n.n.- nu se înţelege)……Bine.

FRUNZĂVERDE SORIN: Auzi? Dacă e, dacă nu, nu e… …. (n.n.- nu se înţelege)……

(posibil) CIOBANU LAURENŢIU DARIAN: Dacă nu, nu…. …. (n.n.- nu se înţelege)……Vedem….

FRUNZĂVERDE SORIN: Deci… …. (n.n.- nu se înţelege)……ei … ei sunt importanţi, tre să le explicaţi clar: mai vin două bugete… …. (n.n.- nu se înţelege)….. vom ţine cont, ei îs tot ai noştri. Domnu preşedinte a înţeles…. …. (n.n.- nu se înţelege)…… n-a înţeles, da în fine…Domn preşedinte a înţeles, da, dar acuma e timpu să dovediţi că rămânem împreună. Vine 2016, PSD-ul va fi în cădere, pentru că nu poate să… …. (n.n.- nu se înţelege)……PONTA…. …. (n.n.- nu se înţelege)……

***

„Așa cum rezultă foarte clar din dialog, FRUNZĂVERDE SORIN, folosindu-se de autoritatea sa în cadrul partidului, precum şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, cere celor cu care discută și în special lui Ghiorghioni Ionesie să poarte discuții în particular cu primarii de altă culoare politică ai localităților de pe raza județului în vederea determinării electoratului să voteze cu Klaus Iohannis; motivarea – la acordarea bugetelor pe anii 2015 și 2016 se va ține cont de procentele obținute în urma scrutinului.

Se subînțelege faptul că FRUNZĂVERDE SORIN urmărește prin această modalitate și consolidarea poziției sale în ierarhia partidului, dar și în plan administrativ”, se arată în documentele de la dosarul în care este cercetat Sorin Frunzăverde, citate de stiripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.