Studenții timișoreni au protestat degeaba: reprezentanții Ministerului Educației le-au ignorat cerințele. Ce...

Studenții timișoreni au protestat degeaba: reprezentanții Ministerului Educației le-au ignorat cerințele. Ce sunt deciși să facă studenții din întreaga țară

1
DISTRIBUIȚI

protest studenti (1)

Studenții timișoreni, dar și din alte centre universitare din țară, au protestat în speranța că reprezentanții Ministerului Educației le vor acorda procentul de 25% din totalitatea electoratului în alegerea rectorului. Însă, totul a fost în zadar. Vă reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, studenții au ocupat un amfiteatru al Universității de Vest din Timișoara, în care au dormit mai multe nopți, au organizat un protest mut în fața Prefecturii Timiș, au ocupat un autobuz RATT și au organizat proiecțiii de film în Complexul Studențesc.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), din care face parte și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), își exprimă dezamăgirea cu privire la „modul superficial în care reprezentanții ministerului au tratat solicitările studenților”.


Deși acțiunile de protest s-au oprit la începutul acestei săptămâni, studenții din întreaga țară sunt pregătiți „să se întoarcă oricând în amfiteatre și să deruleze și alte acțiuni de protest, și mai consistente, în cazul în care se observă că propunerile lor pentru reforma sistemului educațional românesc nu se concretizează”, transmit reprezentanții ANOSR.

„Cu toate că acțiunile noastre au avut o amploare însemnată, reprezentanții Ministerului Educației au decis să ignore studenții din nou. Suntem pregătiți oricând să derulăm acțiuni de protest mult mai puternice, în cazul în care nu ne sunt luate în considerare solicitările cu privire la noua lege a educației. Suntem profund dezamăgiți încă o dată de modul în care se spală pe mâini reprezentanții ministerului cu privire la problemele studenților, dar cu toate astea nu ne vom lăsa bătuți și vom continua acțiunile cu o serie de dezbateri împreună cu ceilalți membri ai comunității universitare și vom reveni cu niște propuneri concrete pentru noul proiect de lege a educației”, spune Cristi Popescu, președinte ANOSR.

1 COMENTARIU

  1. Legea educației naţionale nr.1 din 2011 este centrată pe studenţi şi cadre didactice universitare. De la asigurarea finanţării/student şi până la libertatea academică şi autonomia personală a cadrului didactic universitar, autonomia universitară cu condiţia asigurării TRANSPARENŢEI DECIZIONALE din partea conducerilor univesităţilor, concursuri publice pe posturi, fără transferuri de cadre didactice pe posturi noi dintr-un loc în altul, care să favorizeze sistemul de pile, toate se regăsesc în LEN nr.1 din 2011.
    Nu văd motivul pentru care ar trebui înlocuită cu o altă lege a Educației. Este drept că poate mai necesită modificări pe ici pe colo, probabil doar pentru unii reprezentanţi ai conducerilor universitare, care se fac că nu vor să priceapă ce prevede de fapt legea.
    Mai degrabă aş recomanda citirea LEN nr.1 din 2011 în întregime şi interpretarea ei în spiritul democraţiei, nu al feudalismului. Suntem totuși în anul 2015. A intrat în vigoare începând cu anul universitar 2011-2012.
    NU va lasati PĂCĂLIŢI stimaţi studenţi că va veni o lege a Educației mai bună! Am mari îndoieli. Eventual una mai aplecată spre dorințele celor care ocupă funcţii de conducere vremelnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.