Studenții timișoreni continuă PROTESTELE. Zeci de tineri au „ocupat” un autobuz închiriat,...

Studenții timișoreni continuă PROTESTELE. Zeci de tineri au „ocupat” un autobuz închiriat, cu care s-au plimbat la fiecare universitate FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

02_resize

Protestele inițiate de studenții din mai multe centre universitare din țară, printre care și cel din Timișoara, continuă. De două zile, zeci de studenți de la Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica din Timișoara dorm în amfiteatrul A13 al UVT unde, înainte de a se pune la somn, dezbat problemele sistemului educațional și pregătesc acțiunile de protest pentru următoarea zi. Ieri dimineață, studenții au ieșit și în stradă, iar în fața Prefecturii Timiș au organizat un protest mut.

Astăzi, zeci de studenți s-au decis să ocupe și un autobuz RATT, nu doar un amfiteatru. Astfel, pe geamurile unui autobuz închiriat au fost lipite afișe pe care scrie „Toți pentru educație, am ocupat amfiteatrul” și „Vrem 25 %”. Puțin după ora 12.00, din stația de troleibuz din fața liceului „Ion Vidu”, autobuzul plin cu studenți a plecat înspre Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor de pe strada Pestalozzi. Odată ajunși în fața facultății, studenții au lipit un afiș cu mesajul „Toți pentru educație, am ocupat amfiteatrul”, cu scopul de a determina cât mai mulți studenți să li se alăture, și au împărțit pliante.

„Ne-am decis să organizăm această acțiune într-un autobuz pentru că putem să ajungem rapid de la facultate la facultate.


Sunt multe facultăți mari în Timișoara, în mai multe locații, și putem să ajungem mai ușor la studenții pe care-i dorim în amfiteatru și să le spunem ce ne dorim și poate se vor alătura mișcării. Ne-am propus să coborâm în nouă locații, punem un banner la intrarea în fiecare facultate pentru ca toți cei care trec pe acolo să știe să vină în amfiteatru”, a explicat Florin Vilcea, din cadrul ANOSR Timișoara.

Pe drum spre fiecare facultate, un student a cântat la chitară, iar o parte din cei prezenți în autobuz au fredonat refrenele unor melodii precum „Andrii Popa” sau „Amintire cu haiduci”. Potrivit reprezentanților OSUT, și în acest moment în amfiteatrul A13 de la Universitatea de Vest din Timișoara se află câțiva studenți care-i informează pe cei care trec pe acolo despre acțiunile de protest.

Vă reamintim că studenții sunt nemulțumiți de faptul că educația este subfinanțată și doresc să participe în procesul de alegere al rectorului în proporție de minimum 25% din totalul numărului de voturi. Studenții au de gând să doarmă în amfiteatrul A13 cel puțin până duminică, iar în zilele următoare vor organiza noi acțiuni de protest.
Foto: Adrian Pîclișan

1 COMENTARIU

  1. Unii dintre voi vor ajunge mari leaderi in politica, sindicate, altii, majoritatea nu veti avea dupa ce bea apa. Acum va este clar unde va fi fiecare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.