Studenții timișoreni nemulțumiți de problemele din sistemul educațional au OCUPAT Complexul Studențesc...

Studenții timișoreni nemulțumiți de problemele din sistemul educațional au OCUPAT Complexul Studențesc din Timișoara. Ce acțiuni au organizat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

10406996_1001110116567221_7429467179560895832_n

Studenții timișoreni continuă acțiunile de protest pentru obținerea procentului de minim 25% în alegerea rectorului. De patru zile, zeci de studenți au ocupat amfiteatrul A13 din cadrul Universității de Vest din Timișoara. În fiecare seară, aceștia dezbat despre problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ românesc, cântă, se uită la filme, iar o parte din studenți chiar și dorm în amfiteatru.

Dacă în urmă cu două zile, studenții au decis să ocupe și un autobuz RATT, cu care s-au plimbat la universitățile din oraș, aseară, tinerii au luat decizia de a „ocupa” Complexul Studențesc. Astfel, în jurul orei 21.30, între căminele C3 și C4, aproximativ 250 de studenți au luat parte la o proiecție de film, acțiune care a făcut parte din seria manifestărilor aflate sub motto-ul „Universitățile sunt ale studenților”.

Seara studențească a continuat cu muzică și discuții libere despre problemele cu care se confruntă sistemul educațional din România.


Studenții organizează acțiunile de protest pentru că vor să participe în procesul de alegere al rectorului în proporție de minimum 25 % din totalul numărului de voturi, dar și pentru a atrage atenția asupra „dezastrului din mediul universitar și a lipsei de respect cu care au fost tratați studenții în ceea ce privește deciziile din sistemul de învățământ superior”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.