Studenții timișoreni PROTESTEAZĂ în fața Prefecturii Timiș, după ce toată noaptea au...

Studenții timișoreni PROTESTEAZĂ în fața Prefecturii Timiș, după ce toată noaptea au ocupat un amfiteatru din universitate UPDATE 2 Reacția rectorului Pirtea VIDEO şi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

protest studenti (1)

50 de studenți timișoreni s-au adunat în această dimineață la ora 7.30, în fața Prefecturii Timiș, într-un protest mut, continuând acțiunea începută aseară, când au ocupat amfiteatrul A13 din Universitatea de Vest Timișoara, unde au rămas toată noaptea și au avut dezbateri legate de nemulțumirile lor. Ajunși în fața prefecturii, studenții de la OSUT, împreună cu cei de la Politehnică s-au legat la gură cu banderole negre și au afișat mai multe bannere pe care scria „Azi în Timișoara”, „Mâine-n toată țara”, „De ce 25% pentru viitorul României”, „Universitate înseamnă 90 % studenți, 10% profesori”, „Alegeri rector – 10% studenți, 90% profesori. E normal?”

Vlad Cherecheș, liderul OSUT, singurul care a vorbit dintre cei prezenți la protest a declarat că protestele vor continua pe perioadă nedeterminată având ca principal scop revenirea la procentul de 25% acordați studenților în alegerea rectorilor și finanțarea corectă a învățământului din România. În fața prefecturii au sosit și jandarmii, fiind vorba de un protest neautorizat.

UPDATE La instituție a sosit și prefectul, care le-a promis studenților că în scurt timp vor fi primiți în audiență pentru a-și exprima nemulțumirile. De asemenea, forțele de jandarmi au fost suplimentate, însă oamenii legii nu au aplicat până acum nici o amendă, ci doar au discutat cu liderii studenților.

UPDATE 1 Mai mulți studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara și-au petrecut noaptea în amfiteatrul A13 pentru a atrage atenția asupra „dezastrului din mediul universitar și a lipsei de respect cu care am fost tratați studenții în ceea ce privește deciziile din sistemul de învățământ superior”, transmit reprezentanții OSUT.


Studenții care s-au decis să ocupe amfiteatrul noaptea trecută au venit „înarmați” cu perne și saltele și au discutat în sală despre participarea studenților în luarea deciziilor în universități. (Adriana Mîț)

UPDATE 2 Studenții au ieșit de la întâlnirea cu prefectul Eugen Dogariu și se pregătesc să se întoarcă la universitate, unde își vor petrece și această noapte, în amfiteatrul A13. Prefectul a spus că a primit solicitările studenților și că le va trimite mai departe către guvern.

UPDATE 4 Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, laudă inițiativa studenților de a protesta. „Sunt mândru de acești tineri cu inițiativă. Susținem studenții în demersul lor. Suntem alături de studenții noștri, precum și de cei din întreaga țară, în rezolvarea unor deziderate comune. Ne dorim acel procent de 6 % din PIB pentru educație, îl considerăm absolut necesar pentru viitorul educației românești și al tinerilor noștri”, a declarat rectorul prin intermediul unui comunicat de presă.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.