Peste 100 de ARME confiscate în Timiș în ultimele luni. De ce...

Peste 100 de ARME confiscate în Timiș în ultimele luni. De ce i-au luat polițiștii în vizor pe proprietari

1
DISTRIBUIȚI

impuscat

Un număr impresionant de arme au fost confiscate de polițiștii timișoreni de la începutul anului.


Este vorba, în principal, de puști și pistoale.

În primele patru luni ale anului, polițiștii timișoreni au confiscat 139 de arme. Acestea au fost ridicate de la proprietarii care au uitat să își vizeze documentele care îi autorizau să le dețină. În cauză sunt vânători uituci, dar și directori de multinaționale, companii locale și instituții. Noua lege îi va ține departe de armele lor timp de doi ani.

„În primele patru luni ale anului, Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Arme Periculoase au întocmit 70 de dosare penale conform articolului 343 din noul Cod Penal care face referire la uzul de armă fără drept. Polițiștii au ridicat 139 de arme letale și neletale – arme de vânătoare cu glonț și alice și arme de autoapărare cu bile și gaz iritant lacrimogen. În toate aceste cazuri, deținătorii nu au venit la timp să își vizeze documentele de port-armă”, a explicat Ancuța Morariu, ofițerul de presă al Poliției Timiș.

Conform Codului Penal, cei în cauză nu vor avea drept să pună mâna pe arme legal timp de doi ani.

1 COMENTARIU

  1. Legea este absolut discriminatorie și aplicată fără discernămînt. Polițiștii de la serviciul Arme nu au de ce să se laude. Nu mai au obiectul muncii din moment ce legea a transferat deținătorilor de arme obligația vizării permiselor. Sper într-o modificare rapidă a legii scrise de chestorii din IGP pentru comoditatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.