Ţara se ia înapoi doar pentru amante

Ţara se ia înapoi doar pentru amante

3
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

„Ne-am luat ţara înapoi” s-a strigat prin pieţe când Santa Klaus l-a învins pe Victor Viorel. Au urmat apoi câteva săptămâni de discuţii înfierbântate despre reformarea clasei politice, despre nevoia de politicieni curaţi şi uscaţi, despre criterii morale şi despre cum o să aibă România nişte aleşi toţi unul şi unul. Cică se asculta vocea poporului revoltat. A urmat apoi multă tăcere, spartă din când în când de declaraţiile celor care mai ieşeau cu cătuşe sau nu pe uşa DNA-ului.

Acum peisajul arată cam aşa- un premier, fost procuror, care vrea să facă pe judecătorul şi tot transmite că normalitatea pentru şpăgari ar fi cercetarea în libertate, uitând că şi arestul preventiv are rostul lui în a desluşi o anchetă care e finalizată doar la trimiterea rechizitoriului spre instanţă, un preşedinte care vorbeşte rar şi cu mult talaş, plus nişte parlamentari, mulţi dintre ei urmăriţi penal deja, care s-au gândit că nu ar fi rău să mai pună nişte beţe-n roate celor care anchetează şi să schimbe pe ici pe colo prin punctele esenţiale Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.


Ca să doarmă toţi cei din Partidul Caşcavalului Român liniştiţi şi să dovedească, nu-i aşa, că ei parlamentarii îşi iau ţara înapoi. Ca să o facă din nou ca-n vremurile bune când frica de cătuşe era doar banc la chermeze.

Şansele sunt mici, din fericire, ca visele de primăvară ale penalilor din parlament să se transforme în realitate, dar adevărata recuperare a ţării a fost deconspirată în stenogramele unei şedinţe a vechilor liberali. Concluzia e simplă – se ia ţara înapoi de la pesedişti ca să aibă şi amantele liberalilor posturi de director asigurate. Plus o ţeapă pregătită foştilor pedelişti, parte acum a noului PNL. Nu e nicio diferenţă între planurile liberalilor şi ale celor din PSD, înainte de prezidenţiale, care-şi împărţeau funcţiile prin guvern şi pe la Cotroceni unde deja Ponta era ca şi instalat, deşi mai era până la numărarea voturilor. Anul viitor vor fi alegeri. Indiferent de vot – ţara se ia înapoi doar pentru amante. Motivul e desigur politic.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.