Timișoara poate fi descoperită, pas cu pas, prin intermediul unei aplicații pe...

Timișoara poate fi descoperită, pas cu pas, prin intermediul unei aplicații pe telefon. Ce program INEDIT pentru turiști au realizat câțiva programatori

1
DISTRIBUIȚI

telefon furat 2

Să fii turist în 2015 nu mai înseamnă a te plimba pe străzi cu harta în a mână, a căuta și întreba unde se află obiective turistice, a te pierde cu mașina pe străduțe necunoscute, a întreba prieteni și colegi ce hotel e recomandat și care este de evitat. Toate acestea fac parte de domeniul trecutului, astăzi avem google maps, tripadviser, hostelworld, worldmate, etc.

Pe lângă toate acestea, cei dornici să viziteze Timișoara au la dispoziție o aplicație creată de cinci programatori și designeri web care au strâns date din arhivele muzeelor și au realizat o aplicație utilă pentru turiști dar și pentru locuitorii din urbe care vor să învețe ceva despre istoria orașului. Astfel, aplicația oferă informații despre statuia Lupoaicei, din centrul Timișoarei, despre bustul Regelui Ferdinand, Aleea Personalităților sau alte 13 sculpturi aflate în spațiul public al orașului de pe Bega.


Prin scanarea obiectivelor turistice cu telefonul mobil puteți afla informații și detalii inedite despre monumentul pe care îl priviți, despre artist/creator și despre materialele din care a fost creat. Mai mult, cei care descarcムaplicația Timișoara City Art pot identifica pe o hartムlocurile în care se găsesc monumentele, distanța care trebuie parcursムdin punctul în care se află, dar și mijloacele de transport cu care se poate ajunge la destinație. ”Turistii pot să descopere monumentele din Timișoara într-un mod interactiv și pot interacționa cu aplicația foarte usor”, spune Victor Holotescu, alt realizator. Prin intermediul GPS-ului și al camerei foto a telefonului mobil, soft-ul identificムobiectivele aflate în imediată vecinătate și va da informatiille de care aveți nevoie.

În câteva luni aplicația va putea fi descărcatムgratuit de pe App Store și Google Play pentru telefoanele cu sisteme de operare iOS și Android. În plus, asociațiile care promoveazムvalorile culturale se vor implica în a populariza aplicația.

În preajma acestor monumente, așa cum sunt ele identificate și localizate se poate facae o micムplăcuțムde anunț cu o adresムde la care se poate descărca aplicația, este de părere Sorina Jecza-Ianovici, președintele Fundației Triade.

1 COMENTARIU

  1. exista si hotspoturi care sa asigure conexiunea la internet? chiar daca au scazut tarifele in roaming, nu toti turistii sint dispusi sa plateasca 3 euro pe zi pentru acces la internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.