O timișoreancă acuză că a fost strânsă de gât și lovită de...

O timișoreancă acuză că a fost strânsă de gât și lovită de medicul de familie din cauza cardului de sănătate. Vezi reacția celei acuzate

1
DISTRIBUIȚI

20150506_213729

Un medic de familie din Timișoara și-a agresat pacienta, care și-a scos certificat medico-legal și a depus o plângere la poliție. Aparent, scandalul a porni deoarece aceasta nu a putut prezenta cardul de sănătate. De aici lucrurile au degenerat. Victima, Constanța Dan din Timișoara, venise la dr. Solomia Cristescu, de la Policlinica 4, medicul întregii familii, să ceară adeverință necesară soțului ei la Casa de Pensii.

„Tata a suferit o operație de extirpare a vezicii urinare, în urma unui cancer. Aveam nevoie de o adeverință de la medicul de familie, pentru Casa de Pensii, în vederea pensionării anticipate. Mama avea asupra ei toate actele, inclusiv dovada că tata are la zi achitate asigurările de sănătate. Medicul i-a cerut cardul de sănătate, pe care mama nu l-a putut prezenta, întrucât tata nu a intrat încă în posesia lui. «Unde crezi că e cardul, mi l-am băgat eu în fund?!» – a fost una din primele replici. Cum mama a insistat că are dovada că tata e asigurat, doctorița a început să strige și mai tare. A făcut-o curvă nenorocită, i-a spus că nu are ce căuta în cabinetul ei, și i-a tras o palmă peste față. Apoi a venit și asistenta doamnei doctor și a apucat-o pe mama de mâini, a strâns-o așa de tare încât are acum vânătăi, iar doctorița în timpul acesta a împins-o și a izbit-o de unul din pereții cabinetului.


De nervi a aruncat în ea cu stetoscopul, apoi a strâns-o de gât, se văd urmele, și au împins-o afară din cabinet strigându-I că «nu sunt obligată să te tratez dacă nu ai card de sănătate»”, relatează fiica victimei.

20150506_213700

Silvia Dan și-a dus mama de urgență la Spitalul Municipal. După ce i-au fost acordate îngrijirile medicale, s-au dus direct la IML, iar cu certificatul emis, la Poliție, unde au depus plângere.

Conform certificatului medico-legal al Constanței Dan, aceasta a fost agresată. Femeia a suferit traumatisme în regiunea cervicală, la cotul drept, la genunchiul drept, „prin heteroagresiune la nivel cervical produs prin strivire, flexie – extensie forțată, cu prezență de mărci traumatice la acest nivel”. Femeile cred că doctorița se afla sub influența alcoolului, altfel nu își pot explica comportamentul aberant al acesteia.

certificat medico legal victima medic de familie

Contactată de reporterul PRESSALERT.ro, dr. Solomia Cristescu a spus doar „nu dau declarații la telefon”. (Adriana Miț)

1 COMENTARIU

  1. Aceasta pacienta nu merita un medic de familie. E o provocare ordinara facuta asupra unui medic in propriul cabinet. Un gest urat care nu merita mediatizat. Stiu ca puteti mai mult decat atat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.