Timişoreanul Mighty Boogie a lansat două piese noi şi reprezintă România la...

Timişoreanul Mighty Boogie a lansat două piese noi şi reprezintă România la festivalul Outlook

0
DISTRIBUIȚI

mightyboogieTimişoreanul Mighty Boogie va reprezenta România pentru al cincelea an consecutiv la prestigiosul festival Outlook din Croaţia, care va avea loc în perioada 2 – 6 septembrie.

Pe numele său adevărat Haidu Bogdan, muzicianul timişorean este influenţat de evenimentele muzicale din Timişoara de la începutul anilor 2000, organizate de pionieri ai genului precum AnonimTM şi TMBase. Dragostea pentru muzică a venit prin achiziţionarea unui set de pickup-uri şi colecţionarea de viniluri cu reggae, hip hop şi drum and bass. Cariera sa ca DJ începe în 2003, alături de primul soundsystem de reggae din România, Fiyah Burn Sound, în care i-a avut colegi pe Injectah şi General Trix.


Stilul unic de a combina reggae, jungle şi dubstep le aduce colaborări şi participări atât pe plan local cât şi international. Remarcat şi promovat de Arena DnB din Bucureşti, Mighty Boogie ajunge să participe la unele din cele mai importante evenimente de muzică electronică de la noi din ţară şi împarte scena cu nume ca Benny Page, Danny Byrd, Black Sun Empire, Sukh Knight, Cheff, Subscape, Emalkay, Mungos HiFi, Vibronics, Radikal Guru, DJ Marky, Breakage sau David Rodigan. Debutul său a venit în 2012 când a lansat EP-ul „Dancce get serious” la label-ul grecesc VIM Records. Recent, Mighty Boogie a lansat două piese noi.

„Cu ocazia lansării noului cont de Bandcamp am făcut un EP format din două piese care am decis să le fac cadou gratis. Sunt două piese care aparţin genului footwork/drum and bass cu orientare clară spre dancefloor, în care am încercat să reproduc vibe-ul rave-urilor anilor 90 într-un format actual. (Piesele pot fi ascultate aici). Bandcamp este o platformă pentru artiştii independenţi care doresc să îşi vândă muzica online. E un concept relativ nou pentru ascultătorii autohtoni şi am decis să las piesele la free download, dar există şi posibilitatea donării unei sume modice în cazul în care cineva apreciază şi doreşte acest lucru. Voi reprezenta România şi anul acesta la Outlook Festival în Croaţia şi pentru această vară am câteva invitaţii la o serie de festivaluri“, ne-a declarat Mighty Boogie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.