Timișorenii, chemați în stradă pentru a protesta împotriva tăierilor ilegale de copaci....

Timișorenii, chemați în stradă pentru a protesta împotriva tăierilor ilegale de copaci. Când are loc acțiunea

1
DISTRIBUIȚI

piata balcescu

Un amplu protest față de despăduririle abuzive se pregătește în mai multe orașe din România, printre care și Timișoara. Locuitorii orașului de pe Bega sunt provocați, sâmbătă, 9 mai, să iasă în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de tăierile ilegale de copaci. Acțiunea de protest intitulată „Împotriva tăierilor ilegale a pădurilor din România” are loc în fața Operei din Timișoara, de la ora 16.00.

„Sâmbătă, 9 mai, în mai multe oraşe din ţară va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.


Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive, aşa cum ne indică chiar gestul recent al preşedintelui Klaus Iohannis de întoarcere către Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie”, anunță organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Astfel de acțiuni de protest vor avea loc în data de 9 mai și în Brașov, Cluj-Napoca, Focșani, Iași, Ploiești, Oradea, Sibiu, Suceava sau chiar Viena.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.