Tineri cu care ne mândrim. Un elev din Timișoara reprezintă țara noastră...

Tineri cu care ne mândrim. Un elev din Timișoara reprezintă țara noastră la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară din Rusia

0
DISTRIBUIȚI

vlad rochian

Elevii care învață în școlile din județul Timiș obțin medalii după medalii la olimpiadele naționale la care participă. Mai mult, unii dintre elevi au reușit performanța de a fi selectați în loturile care vor reprezenta România la olimpiadele internaționale.


Un mic geniu este și Vlad Rochian, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, care a câștigat medalia de aur la olimpiada națională de informatică.

Recent, în urma rezultatelor obținute la barajele susținute la tabăra de pregătire a Lotului Național Lărgit de Informatică al României dela Râmnicu Vâlcea, Vlad a fost selectat în lotul reprezentativ al țării noastre pentru Olimpiada Internațională Pluridisciplinară „Tuymaada”. Competiția va avea loc în luna iulie în Yakutsk, Republica Saka, Federația Rusă.

„Vlad Rochian s-a calificat și în Lotul Național de Informatică Restrâns de la Severin unde se vor alege elevii pentru alte concursuri internaționale de informatică”, anunță Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș. „Eu mă văd lucrând tot în domeniul IT, ca programator. Dacă îmi păstrez mentalitatea de acum, o să lucrez în țară, cred că dacă ai ambiție, poți reuși și în România. Sunt destule neajunsuri în învățământul românesc, sistemul actual este învechit, se predau foarte multe lucruri pe care nu le folosești în viață și nu se predau multe lucruri care ar fi foarte utile într-o carieră”, a explicat Vlad Rochian, în urmă cu câteva săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.