TOPUL destinațiilor spre care se îndreaptă cei mai mulți timișoreni, care zboară...

TOPUL destinațiilor spre care se îndreaptă cei mai mulți timișoreni, care zboară de pe aeroportul „Traian Vuia”. Ce noi curse charter au fost introduse pentru Grecia

1
DISTRIBUIȚI

Infografic AIT

În primele 4 luni ale acestui an, aproape 270.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, cu 28% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei mai mulți au călătorit la Munchen, pe locul doi situându-se capitala țării noastre. ”Ca număr de pasageri, destinaţia Munchen se situează pe primul loc cu 50.596 pasageri, reprezentând 18% din numărul total. Pe locul al doilea se află Bucureşti, cu 48.853 de pasageri care au călătorit înspre capitală sau din Bucureşti la Timişoara.


În clasament urmează Bergamo – cu 22.812 pasageri şi Londra – cu 21.353 pasageri. Cele mai multe călătorii s-au înregistrat în primele patru luni ale anului înspre destinaţii din Germania (30% din totalul pasagerilor), Italia (26%) şi România (18%).
În perioada ianuarie-aprilie, ruta Munchen-Timişoara şi retur a fost operată de 21 de ori pe săptămână; ruta Bucureşti-Timişoara şi retur – 28 de frecvenţe pe săptămână; Bergamo – 4 zboruri săptămânale şi Londra – 5 frecvenţe/săptămână. Din luna iunie, ruta Bergamo-Timişoara-Bergamo va fi asigurată de 6 curse pe săptămână”, a spus Nicoleta Trifan, ofițerul de presă al Aeroportului timișorean.

Cursele cu cel mai mare grad de ocupare au fost cele care au venit dinspre Londra, Madrid şi Valencia, locurile fiind ocupate în proporţie de 81%. Pe următoarea poziţie în clasament se situează aeronavele care au decolat şi au aterizat de la Paris cu o medie de ocupare de 80%, urmate de cele care au avut destinaţia Barcelona (79%), Bruxelles (78%) şi Dortmund (77%).

În această săptămână au început cursele charter spre Creta – Heraklion (de marţi, 26 mai) şi Rhodos (de vineri, 29 mai), iar din luna iunie vor începe zborurile spre Antalya (din 1 iunie), Zakynthos (din 8 iunie) şi Skiathos (din 21 iunie).

1 COMENTARIU

  1. Ha,ha reactie la acuzatia lui Robu. E buna si critica asta la ceva! In loc sa faci treaba tu incepi sa te lauzi. Dl primar , acest excroc trebuie sa plece acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.