Un nou rezultat REMARCABIL pentru un elev timișorean la un concurs internațional. Cum...

Un nou rezultat REMARCABIL pentru un elev timișorean la un concurs internațional. Cum a impresionat juriul

2
DISTRIBUIȚI

certificat

Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători (International Conference of Young Scientists) care s-a desfăşurat între 19 şi 26 aprilie în Turcia, la Izmir, i-a adus un nou premiu lui Gabriel Baban, elev în clasa a XII-a la Colegiul „C.D, Loga”, cunoscut deja pentru realizări de succes din anii trecuţi, care l-au făcut deja celebru şi i-au adus o binemeritată notorietate.

Cea mai bună prezentare

La această conferinţă adresată elevilor, dar organizată după toate normele şi rigorile unei conferinţe pentru adulţi, metodele şi abordările din lucrările elevilor oferă, nu de puţine ori, o nouă viziune extrem de interesantă asupra unor probleme care păreau rezolvate de multă vreme. Rigurosul cadru ştiinţific este completat de o serie de exprimente realizate de elevi, folosind dotarea şi priceperea avute la dispoziţie în şcolile în care învaţă. În acest an, participarea Colegiului „C.D.Loga” s-a axat pe secţiunea „Fizică experimentală”, propunând o serie de analize şi experimente dedicate realizării unei micro-instalaţii de piroliză a materiei lemnoase şi a masei vegetale în vederea obţinerii unei independenţe energetice sporite în zonele rurale, concomitent cu reciclarea resturilor vegetale, produsul obţinut fiind carbon pur.

gabriel babanCoordonatorul ştiinţific al lucrării realizate de Gabriel Baban a fost asistent dr.


Alexandru Iovanovici, iar consultant – prof. dr. Sandu Golcea. Prezentarea făcută de elevul timişorean la Izmir a fost foarte bine primită de membrii juriului cît şi de public, alcătuit în cea mai mare parte din elevi şi profesori şi i-au adus elevului timişorean „Certificatul pentru cea mai bună prezentare la secţiunea Fizică” pe anul 2015. Interesante au fost şi discuţiile ulterioare, oferind idei valoroase de continuare a proiectului.

Un palmares bogat

În urmă cu un an, la ediția precedentă a conferinţei, care a avut loc la Belgrad, Gabriel Baban a obţinut împreună cu sora sa, Maria Baban, medalia de bronz pentru lucrarea „Experimental Determination of KDP Crystal Growth Conditions using home-made Equipment” (Determinarea experimentală a condiţiilor de creştere ale cristalului de KDP folosind echipament propriu), premiul asigurându-le admiterea la Universitatea Politehnica din Timişoara fără examen. Tot anul trecut, cei doi fraţi au mai obţinut premiul I la cea de-a XXIII-a ediţie a seminarului „Didactica Internaţional”, cu o lucrare având aceeaşi temă de cercetare, „Dispozitiv experimental de creştere a cristalelor în soluţii”, pe baza unor experienţe realizate într-un mod cu totul inedit.

În toamnă, Gabriel Baban a participat, alături de alţi doi colegi de la Colegiul „C.D. Loga”, la realizarea unor programe de comandă şi control a unui satelit virtual care reprezintă în mod fidel comportamentul unui modul Sphere, concomitent cu derularea celebrei misiuni Rosetta, care a constat în aterizarea unui astfel de modul pe suprafața cometei Churymov-Gerasimenko.

2 COMENTARII

  1. foarte frumos;
    se vede ca inca se face scoala in unele licee, iar abordarea practica si experimentala e cea care prinde cel mai bine;

    felicitari!

  2. Felicitari elevilor si cadrelor didactice din TIMISOARA, care inca pregatesc elevi care duc faima
    inteligentei banatenilor in toate domenile;FIZICA,MATEMETICA,CHIMIE,ROMANA,ISTORIE,BIO
    LOGIE SI CERCETARE APLICATA.
    VA MULTUMIM tuturor pentru,rezultatele obtinute.TOT BANATUI FRUNCEA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.