Un NOU TERMEN pentru sosirea tramvaielor reabilitate. Cum explică primarul Robu şi...

Un NOU TERMEN pentru sosirea tramvaielor reabilitate. Cum explică primarul Robu şi ce decizie a luat cu privire la Muzeul Transportului Public de 1,6 milioane de euro

1
DISTRIBUIȚI

poza rpbu tramvaiEste oficial, Timişoara nu va avea prea curând un muzeu al Transportului public amenajat la standarde moderne. Edilul-şef Nicolae Robu a declarat pentru PRESSALERT.ro că, la costurile actuale, de 1.6 milioane de euro, muzeul nu este o prioritate.

„Nu voi pune pe ordinea de zi a plenului de vineri proiectul de realizare a muzeului tramvaielor pentru că consider că nu aceasta este prioritatea Timişoarei. Noi trebuie să cheltuim banii cu folos, imediat, în interesul cetăţenilor, şi desigur trebuie să avem şi proiecte pe termen mai lung.


La început a fost vorba despre costuri mai mici, apoi au crescut şi am ajuns la concluzia că nu este prioritar să ne preocupăm de muzeul tramvaielor acum”, a spus Robu.

Mai mult, nici tramvaiele reabilitate nu vor sosi prea curând. „În ceea ce priveşte reabilitarea tramvaielor, termenul contractual a fost de la bun început 28 iunie 2015, dar verbal și Astra Arad şi cei de la Paşcani au promis că le vor termina mult mai devreme. De aceea eu am tot vorbit despre alte termene pentru că erau angajamente verbale de-ale lor şi am crezut că sunt oameni de cuvânt”.

Chiar dacă angajamentele verbale nu vor fi respectate, edilul este convins că tramvaiele modernizate vor ajunge vara acesta pe şinele din Timişoara. „Termenele contractuale vor fi respectate, asta mi s-a spus, însă termenele promise din gesturi de bunăvoinţă din partea lor nu pot fi respectate din cauză că furnizorii de diverse subansamble nu le-au livrat la timp tot ceea ce trebuie. La Paşcani am fost informat că tramvaiul este aproape gata în data de 15 mai va fi pre-recepţia, la Arad am înţeles că lucrările sunt mai înapoiate”, a mai declarat edilul pentru site-ul nostru.

1 COMENTARIU

  1. De banii mai punea putin pe langa si cumpara tramvaie noi, la standardele actuale, un idiot ce fura bani publici sper sa infunde puscaria si nu singur ci cu toti care au votat pentru asa ceva, nu era bun proiectul vechii adiministratii cu leasing ca la autobuze si firobuze, era totul nou, nechierman, dar hotul asta din Arad are proprile interese cum le avea si cand era rector si acum nu stiu cum se face dar sunt aceleasi firme ce castiga licitatile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.