UNICEF: Cel puțin 115 copii au fost uciși în Yemen de la...

UNICEF: Cel puțin 115 copii au fost uciși în Yemen de la începerea bombardamentelor

0
DISTRIBUIȚI

yemen operatiune militara

Cel puțin 115 copii au fost uciși în Yemen de la începutul campaniei aeriene lansate la 26 martie de Arabia Saudită împotriva rebelilor șiiți, a anunțat vineri Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), relatează Agerpres.

„Cel puțin 115 copii au fost uciși și 172 mutilați”, începând din 26 martie, potrivit unui bilanț întocmit până la 20 aprilie, a declarat un purtător de cuvânt al UNICEF, Christophe Boulierac, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva.

Din cei 115 copii uciși, 64 și-au pierdut viața în bombardamente aeriene și 26 din cauza munițiilor neexplodate sau a minelor, a spus el, precizând că 71 de copii au fost uciși în nordul țării și 44 în sud.

Însă bilanțul real este mai mare având în vedere că verificări sunt în curs, a mai spus Boulierac.

UNICEF a precizat de asemenea că cel puțin 140 de copii au fost recrutați de grupări armate de la începutul escaladării violențelor.

La 9 aprilie, reprezentantul UNICEF în Yemen, Julien Harneis, a declarat că o treime dintre combatanții grupărilor armate sunt copii.


O situație care poate fi explicată din motive culturale într-o țară în care „pentru a-ți demonstra masculinitatea trebuie să știi să mânuiești armele”, a spus el.

Mai mult de 1.000 de persoane (militari și civili) au fost ucise din 19 martie în Yemen, potrivit cifrelor publicate joi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Potrivit statisticilor publicate vineri de Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, 551 de civili au fost uciși din 26 martie în Yemen.

Arabia Saudită și mai multe țări arabe, majoritatea din zona Golfului Persic, au lansat, în martie, o operațiune militară în Yemen pentru a stopa înaintarea rebelilor houthi, care sunt susținuți de Iran și luptă contra forțelor loiale președintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.