Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, printre cele mai transparente...

Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, printre cele mai transparente din țară. Ce arată un raport inedit, lansat recent

0
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

Universitatea Politehnica din Timișoara, împreună cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, sunt cele mai transparente instituții de învățământ superior din România. Ambele sunt pe primul loc în „Topul transparenței universităților publice”, cu 94 de puncte, prezentat la lansarea proiectului „Schimbarea mediului universitar prin implicarea studenților și schimbul de bune practici”, la București.

Cele două instituții sunt urmate de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, potrivit lui Vlad Cherecheș, președintele Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara și vicepreședintele ANOSR, care a prezentat raportul „Topul transparenței universităților publice”.

Evaluarea universităților s-a realizat prin verificarea paginilor web, a răspunsurilor la cererile formulate în baza Legii 544/2001 şi efectuarea de vizite de studiu în instituţiile de învăţământ superior din țară.


Principala concluzie a fost că universitățile de stat trebuie să fie mai transparente. Potrivit autorilor raportului, universitățile de stat nu afișează pe site-uri, de cele mai multe ori, procesele verbale ale întrunirilor structurilor de conducere, rezultatele evaluărilor cadrelor didactice de către studenți, cererile de oferte, anunțurile referitoare la achiziții și hotărârile la zi ale structurilor de conducere.

Pe de altă parte, universitățile de stat din România stau mai bine în ceea ce privește publicarea Cartei universitare, anunțarea granturilor sau a mobilităților studențești, publicarea taxelor de studiu și anunțarea de concursuri pentru ocuparea diferitelor posturi vacante din cadrul universității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.