Vrei să devii spion? Serviciul de Informații Externe te vrea în echipă....

Vrei să devii spion? Serviciul de Informații Externe te vrea în echipă. Ce calități deosebite trebuie să ai și ce a dezvăluit un agent la Timișoara

8
DISTRIBUIȚI

1112-wifi-spy-gigaom-630x420

Filmele americane cu spioni te-au fermecat atât de tare încât ți-ai dori și tu să faci parte dintr-un serviciu secret? Ți-ar plăcea să călătorești, să ajungi în țări din toate colțurile lumii pentru a obține informații, cu scopul de a contribui la apărarea intereselor României? Acest vis poate deveni realitate mult mai ușor decât ți-ai fi putut imagina. Asta pentru că Serviciul de Informații Externe caută spioni. Aseară, doi reprezentanți ai SIE au venit la Universitatea de Vest din Timișoara pentru a le răspunde studenților curioși la toate întrebările, dar și pentru a promova acest serviciu. Din păcate, la întâlnire au participat mai puțin de zece studenți.

Pentru a fi angajat în SIE, candidatul ideal trebuie să fie în primul rând inteligent. Totuși, reprezentantul SIE prezent aseară la UVT le-a spus studenților că un adevărat spion este diferit față de cel din filme. „Războiul spionajului este unul al inteligenței, nu e o luptă cu mitraliere, e lupta minții. Noi vedem mediul în care există o informație de care avem nevoie, intrăm natural în el și încercăm să țesem un fel de pânză de păianjen, ne împrietenim cu diverși oameni și îi facem să-și trădeze propria țară pentru securitatea României. Cum facem asta? Este o artă, avem nevoie de perseverență, pregătire și inteligentă. Un spion nu e un purtător de Porsche și de seringi bulgărești. De exemplu, dacă avem nevoie de agenda lui Putin, nu intrăm noaptea de pe acoperiș cu cagule pe cap, ci o vrăjim pe femeia de serviciu să ne-o aducă”, le-a povestit studenților reprezentantul Serviciului de Informații Externe.

Potrivit acestuia, a fi spion nu este un simplu job, ci chiar un stil de viață. „Ajungi în locuri în care alții se gândesc să meargă doar în concediu, eu am fost în țări de pe trei continente. Sunt oameni care lucrează zi și noapte sub diverse roluri, au diferite povești de viață, în diverse țări și spații. În lumea noastră, nicio zi nu seamănă cu alta, o perioadă poți să fi reprezentantul unei multinaționale în Burundi, alți patru ani recepționer la un hotel din Teheran, alți patru ani reprezentantul unei companii de petrol în Golf.


Trebuie să plătești și un preț, să fi anonim, nu poți să spui nimănui că ești spion, dar satisfacția este extraordinară”, a mai explicat reprezentantul SIE.

banner-home

Cei care visează să devină spioni și să facă parte din Serviciul de Informații Externe trebuie să facă un prim pas simplu, și anume să completeze un formular de aplicare pe site-ul serviciului. Pentru angajarea ca spion, candidatul trebuie să dispună de o inteligență peste medie, cultură generală de nivel superior, capacitate foarte bună de relaționare, să fie dispus să lucreze în străinătate și să se exprime fluent într-o limbă de circulație internațională, iar cunoștințele de limbi străine rare constituie un avantaj. În cazul în care candidatul a îndeplinit toate cerințele, este contactat telefonic, iar apoi urmează un an de evaluări pentru ca reprezentanții SIE să-și dea seama dacă au găsit cel mai potrivit om.

„Nimeni nu intră în SIE dacă nu-și dorește cu adevărat, acesta este lucrul pe care-l evaluăm tot timpul. De aceea nu se fac angajări într-o singură zi, trebuie să ne convingi că vrei să fi spion. Urmează o pregătire de trei, patru ani până la primele misiuni, primești un fel de bursă de studiu, nu faci nimic în această perioadă, doar înveți. Un ofițer de spionaj bun se formează în șapte, opt ani. Nu suntem mai speciali, suntem oameni ca toți ceilalți, doar că învățăm multe, îți dezvolți abilități cu ajutorul cărora poți face față unor situații aproape imposibile”, a mai explicat reprezentantul SIE. Pentru că selecția viitorilor spioni este foarte riguroasă, cel mult 5% dintre candidați ajung să lucreze în domeniu.

8 COMENTARII

  1. Da…poate in filmele din visele spionului de la biroul resurse umane, care da o forma contemporana basmelor, poate utilizeaza si criptonimul de Petre Ispirescu. Cred ca ofiterul SIE a luat-o cu mare viteza pe tarla…auzi recruteaza femeia de servici a lui Putin. Zau asa, oare a uitat incidentul cu „angajatul” ambasadei arestat de FSB, care a facut niste greseli de copil. Sa nu uitam ca plavanul cazuse si pe filmarile supermarketului si pe filaj, si ca sa fie complet culegea informatii perimate pe o gramada de bani.Tari astia. Deci…off..fuck off!

  2. As vrea sa fiu spion acum dar nu pot decat sa visez ca in fiecare noapte pentru ca sunt o fata de 11 ani care de curând a fugit de acasa dar după 3 ore si a sunat părinți sa vina după ia vreau sa spun ca sunt fricoasa si ne increzatoare in ea fara ambitie cu o imaginatie bogata dar tare secretoasa

  3. Dacă nu aș fi suferit psihic mas fi băgat orcum nu am pe nimeni si daca as dispărea nimănui nu i-ar fi dor de mine ma întreb oare ce rol am în viața asta… Vise… Când e vb de învățat și super inteligent e ca si cum m-aș fi împiedicat de un bolovan si am pierdut tot Sirul cuvintelor…nu-mi place să învăț dar iubesc dreptatea adevărul

  4. am pregatire aproape 80 la suta cunosc engleza cate putin din fiecare limba fac sport stiu sa improvizez sa ma adaptez si sa depasesc situatia sa ma supun la riscuri mari daca este situatia sunt inteligent am IQ LA teste mensa de personalitate mare sunt in orice situatie bun stiu sa citesc oameni dupa fata deoarece am citit multe carti la viata mea si citesc stiu sa hipotizez lume dupa o formula secreta stiu multe dar am un singur defect care mar dezavantaja mai fac crize de epilepsie daqr nue de la creier doar am uneori tensiunea la ini ma prea mare si se exercita asupra creierului dar iau carbamazepina si fenobarbabital ca sa am tensiunea de aviator deoarece sunt foarte circulator am excitatia prea mare dar fac sport sunt pregatit ptr asa ceva e ptr mn SIE sunt foarte sigur daca ar fi acela eu sunt cel mai bun .se poate sa ma puneti pe lista sau sa ma contactati daca se poate am calitati necesare ptr asa ceva ma simt pregatit nu ca cei care scriu ca vor sa devina prin pregatire 100 la 100 trebuie si tu sa ai o pregatire nu sa te pregateasca alti 100 la 100 un 80 la suta il am mai trebuie unpic de indemanare si pot face suta la suta parte din cei 5 la suta ptr interventi la SIE

  5. Cred ca nimeni din lune nu este mai dispus ca mine sa-si riște viata pentru tara lui. Inca de la sapte ani i-mi doresc sa fiu spion, insa cred ca este doar un vis, asa ca am decis sa ma rezum doar la munca de politist, desi vreau agent F.B.I, desigur, asta cand voi termina liceul.
    Ma chinui de o gramada de timp sa invat limba engleza, si tind sa cred ca i-mi cam iese. Cei care cititi acest site, nu renuntati la visul vostru, pentru ca eu una nu am sa.ma dau batuta niciodată

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.