ABSURD Pacienţi din Timiş, trimişi de medici după adeverinţa de asigurat, deşi...

ABSURD Pacienţi din Timiş, trimişi de medici după adeverinţa de asigurat, deşi s-au prezentat cu cardul de sănătate. Ce-i avertizează CJAST

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Pacienţi puşi pe drumuri în judeţul Timiş pentru a demonstra că sunt asiguraţi, asta deşi s-au prezentat la consult cu cardul de sănătate. Astfel de situaţii au fost semnalate de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, care s-au trezit la uşa instituţiei cu bolnavi trimişi de medici să aducă adeverinţa din care reiese că sunt asiguraţi.

CJAS Timiş face un apel la toţi furnizorii de servicii medicale cu care se află în relaţie contractuală să nu-i mai pună pe pacienţi degeaba pe drumuri, solicitându-le această adeverinţă de asigurat.

„Atragem atenţia tuturor furnizorilor că prezenţa cardului de sănătate atestă calitatea de asigurat şi nu este nevoie să pună pe drumuri bolnavii, ţinând cont şi de faptul că unii pacienţi sunt din alte judeţe.


Le reamintim furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi materiale sanitare că pot verifica, calitatea de asigurat în aplicaţia de pe site-ul instituţiei la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/page/verificare-asigurat.html. Doar în situaţia în care pacientul apare ca neasigurat în programul SIUI, furnizorii pot solicita prezentarea calităţii de asigurat, eliberată de Casa de Asigurări”, anunţă reprezentanţii CJAS Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.