Un profesor din Germania a părăsit România după un atac în stil...

Un profesor din Germania a părăsit România după un atac în stil MAFIOT în care s-a invocat numele fiului unui deputat. Cum se apără pesedistul Gheorghe Ciobanu

12
DISTRIBUIȚI

gheorghe ciobanu (9)

Unul din profesorii de limbă germană de la Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara, Thilo H., a părăsit România de urgență, luna trecută, după ce ar fi fost amenințat, într-o parcare. Bărbatul a fost amenințat și lovit de o persoană necunoscută, care a invocat numele unui elev ce trebuia ”încheiat” ca să intre în bac.

Incidentul a avut loc pe 25 mai. ”La data de 25 mai, polițiștii din cadrul Secției 1 Timișoara, au fost sesizați de către un bărbat, cetățean german, de faptul că, în timp ce se afla pe raza municipiului mai sus menționat, ar fi fost amenințat și agresat fizic. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și lovire sau alte violențe, polițiștii continuând cercetările în vederea identificării autorului și stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, transmite Ancuța Morariu, ofițer de presă la IPJ Timiș.

Așa cum cer reglementările, profesorul de limba germană a informat conducerea școlii, Consulatul General al Germaniei la Timișoara, a depus plângere la Poliție și a părăsit în 48 de ore România, având în vedere că aici nu mai era în siguranță.

Elevii și profesorii de la Lenau relatează că incidentul ar fi fost alimentat de fiul deputatului PSD Gheorghe Ciobanu, elev în ultimul an de liceu la Lenau, un elev cu rezultate bune la învățătură, olimpic la Limba germană, dar cu multe absențe nemotivate exact la această materie.


Neîncheiat de dascălul german care-i era și diriginte, copilul nu a putut intra în prima sesiune a Bacalaureatului, iar miercuri susținea un examen de încheiere a situației școlare. Politicianul neagă categoric vreo implicare a familiei sale în agresarea profesorului.”Vă dau cuvântul meu, nu avem nicio legătură. Băiatul e olimpic la Germană, are numai note mari. Nu a fost încheiat din cauza absențelor; dar nu avem niciun fel de legătură cu agresarea verbală a profesorului”, a declarat pentru EVZ, deputatul Gheorghe Ciobanu, supranumit „naşul vămilor din vestul ţării”. 

Și conducerea școlii e afectată de cele întâmplate. ”Este un eveniment pe care îl regretăm, care ne umple de indignare, dar din păcate, un eveniment care se poate întâmpla oriunde în lume. Liceul Nikolaus Lenau este unul din cele cinci licee din România în care se predă exclusiv în limba germană, iar în acest moment, la nivel național, asistăm la o creștere a cererii pentru școli cu predare în această limbă. În urma unui acord de colaborare între cele două țări, România este susținută și ajutată în acest demers inclusiv prin trimiterea de profesori de specialitate din Germania. Aceștia sunt remunerați de către statul german. Pornind de la această creștere a cererii, în viitor probabil și noi vom avea nevoie și de mai multe cadre didactice. În prezent în liceu predau cinci cadre didactice din Germania. În general, acești profesori care vin în Timișoara, se simt bine, apeciază orașul multicultural, oferta urbei, nu numai din punctul de vedere al educației, dar și cultural și social, și, de regulă solicită să își prelungească mandatul. Mai trebuie spus că acești oameni, chiar dacă vin cu anumite prejudecăți, rapid și le demontează și ajung promotori ai Timișoarei în țara de origine. Până la urmă, suntem un stat de drept; așteptăm ca autoritățile să își facă datoria, iar acest caz să fie elucidat”, a spus directoarea LiceuluI Nikolaus Lenau, Elena Wolf, citată de aceeași sursă.

12 COMENTARII

 1. Să o calmeze cineva pe directoarea liceului și să o anunțe că trebuie să comenteze un incident, nu să-și promoveze școala și să spună de marea cerere față de liceele cu predare în plimba germană. La urma urmei, un profesor a fost agresat și amenințat, tipul a părăsit România, iar tipa dă o ditamai declarație în care nu spune nimic? Poate ar trebui să se gândească și ea la plecare din moment ce are o astfel de atitudine.

 2. Thilo a plecat din tara de frica. Da, dar nu de frica lui Vlad ci de frica prietenului unei fete careia ii tot facea ochi dulci. Toata lumea stie asta in Lenau, ca la prof ii placea sa bea, cot la cot cu elevi si i-ar fi placut si romancele foarte tinere. Intrebati la politie de acuzele de pedofilie si o sa intelegeti ce s-a intamplat si de ce si-a luat Thilo talpasita asa cu viteza.

  • Ce e cu aberatiile astea? Colegele mele de clasa sunt printre cele mai frumaose din liceu si nu a facut ochi dulci la niciuna.

 3. Vedeţi ce atitudine are Andreea ? La ce te mai poţi aştepta în ziua de azi,sânt destui, cei care se solidarizează cu răufăcătorii şi asta mai ales pe Facebook. Se răsuceşte în mormânt regretatul Erich Pfaff fost profesor de geografie şi directorul liceului Lenau . Păcat de cele întâmplate….

 4. Asta nici nu stie sa vorbeasca bine germana si vrea sa aiba note mai mari ca noi. Ar fi fost plecat de mult din liceul nostru daca nu ar fi avut tatal lui influentele pe care le are. Sunt elev in acest liceu si cunosc foarte bine situatia.

 5. Vai si amar!!! E adevarat ca Thilo era mereu cu ochii pe elevele lui,de aia a si fost amenintat de prietenul fetei in cauza. Mai are si tupeu sa mearga la politie sa faca plangere ca a fost agresat,jeg de neamt afemeiat! Ramai naibii in germania.

 6. PAI FIRMA RAO SCURYTI APARTINE DIN CATE STIU EU LUI ADRIAN SI RAMONA OLTEANU ESTE SAU NU RAMONA FIICA LUI CIOBANU ,ADRIAN OLTEANU ESTE INTERLOPUL INCHIS IN CAZUL BRIGHITE SFAT CINE ESTE ADI OLTEANU CU CE SA OCUPAT ACESTA IN ULTIMII 25 DE ANI SI CU CE SE MAI OCUPA ,ASTA EXPLICA MULTE .

 7. E foarte adevarat ca acel „dascal” este un pedofil notoriu…bine i-au facut!!! intrebarea mea este…desi toata „scoala” stie ce hram poarta, acest „dascal”..nimeni nu zice/face nimic…de unde protectia asta? ntz ntz ntz…eium Thilo!

 8. Se pare ca asistam din nou la un episod din vesnica saga „puterea pumnului” sau „fiul ayatollahului” sincer nu ma pot decide… Prin care se demonstreaza occidentului ca romanii sunt un popor de necivilizati care refuza educatia, practic la nivel de evolutie in neanderthal. Si pentru ce? Pentru un adolescent care nu a fost in stare sa se prezinte la orele sustinute. Fata de acest aspect, pot afirma ca dirigintele acestui impertinent pregatea pentru fiecare ora de dirigentie o lista cu numele fiecarui elev si absentele aferente fiecaruia, ca acestia din urma sa poata sa-si motiveze absentele. Referitor la comentariul cum ca ar fi „afemaiat” ii si normal sa fie, nu cred ca parinti elevilor si-ar dori sa aibe alte inclinati sexuale deoarece, suntem in Romania si marea majoritate a cetatenilor sunt homofobi.
  In concluzie consider ca, justitia ar trebui sa-si faca datoria si sa ii pedepseasca pe acei huligani si cu privire la acel „copil de bani gata” dupa parerea mea nu ar trebui lasat sa participe decat la a II a sesiune de bac, cum de altfel si merita!!

 9. Se pare ca asistam din nou la un episod din vesnica saga „puterea pumnului” sau „fiul ayatollahului” sincer nu ma pot decide… Prin care se demonstreaza occidentului ca romanii sunt un popor de necivilizati care refuza educatia, practic la nivel de evolutie in neanderthal. Si pentru ce? Pentru un adolescent care nu a fost in stare sa se prezinte la orele sustinute. Fata de acest aspect, pot afirma ca dirigintele acestui impertinent pregatea pentru fiecare ora de dirigentie o lista cu numele fiecarui elev si absentele aferente fiecaruia, ca acestia din urma sa poata sa-si motiveze absentele. Referitor la comentariul cum ca ar fi „afemaiat” ii si normal sa fie, nu cred ca parinti elevilor si-ar dori sa aibe alte inclinati sexuale deoarece, suntem in Romania si marea majoritate a cetatenilor sunt homofobi.
  In concluzie consider ca, justitia ar trebui sa-si faca datoria si sa ii pedepseasca pe acei huligani si cu privire la acel „copil de bani gata” dupa parerea mea nu ar trebui lasat sa participe decat la a II a sesiune de bac, cum de altfel si merita!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.