Lovitură SURPRIZĂ pentru unicul candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD...

Lovitură SURPRIZĂ pentru unicul candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD Timiş. Cum a dat Grindeanu peste cap toate calculele lui Ciobanu GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

alegeri psd timis grindeanu (7)

Alegeri cu final aşteptat la PSD Timiş, astăzi la Expovest. Lista oficială cu candidaţi a fost comunicată oficial cu doar câteva minute înainte de începerea votului. După ce în urmă cu două săptămâni social-democraţii l-au ales ca preşedinte al filialei Timişoara pe tânărul Sebastian Răducanu, astăzi, Sorin Grindeanu, ministru şi preşedinte interimar al PSD Timiş, a fost ales preşedinte al filialei judeţene a partidului. La eveniment au fost invitaţi şi deputaţii Ion Răducanu de la UNPR şi Molnar Zsolt de la UDMR, care au încurajat schimbarea de la conducerea PSD Timiş.

Deşi a predat de câteva luni bune frâiele PSD Timiş, Titu Bojin a spus că „aţi văzut că se potriveşte, nu e ca şi la Robu să spunem că nu ne mai pupăm. (…) În 2016 nu va fi uşor, că Robu este toată ziua pe Facebook. E toată ziua cu deschiderea de şantier, dar ştiţi bine că te înjură 90 din 100 de oameni când deschizi şantiere. (…) Trebuie să nu pierdem primăria Lugoj, Buziaş, Recaş, şi primăria Făget, care va trebui să o câştigăm în mod obligatoriu. Fieful nostru din zona Recaş, Lugoj, Făget va trebui să rămână în picioare. (…) Nu vă grăbiţi să scăpaţi de mine, că nu o să plec aşa uşor din PSD. Nu mă simt mândru pentru problemele care au fost la adresa mea în perioada anterioară, dar nici nu mă simt vinovat cu nimic. Nu e cazul de a mă disculpa aici. Voi fi alături de Sorin atâta timp cât îşi va dori şi el şi echipa de conducere, ca să putem avea rezultate cât mai bune”.

alegeri psd timis bojin ciobanu(8)

Ion Mocioalcă, coordonatorul PSD pe zona de vest a declarat la rândul său că „eu am recunoscut supremaţia Timişoarei în Banat şi am un cult pentru capitala Banatului. Presa nu e avidă de astfel de competiţii fără competitor, ci doar de lupte, dacă s-ar putea şi cu oale sparte în cap. Înţelepciunea PSD Timiş a făcut ca Titu Bojin să fie ales fără competiţie şi acum Sorin Grideanu va fi ales preşedinte pentru munca lui politică şi nu pentru faptul că de câteva luni este preşedinte interimar. Nu mi-aş fi imaginat niciodată că o conferinţă la Timiş se poate defăşura fără preşedintele PSD. Pe lângă absenţa domnului Ponta trebuie să recunoştem o altă absenţă de marcă, cea a domnului senator Ilie Sârbu”.

Sorin Grindeanu a vorbit ultimul. Acesta a spus că „eu unul sunt mândru că fac parte din guvenul Ponta. Sunt mândru că fac parte dintr-un guvern care a redat demnitatea şi a şters toate nedreptăţile făcute de acel guvern pedelist. (…) Este de datoria noastră a partidului să continuăm să guvernăm. Vor să vină înapoi cei care au tăiat pensii, salarii şi care au făcut acele lucruri legate de restituiri. Cei care au furat această ţară timp de zece ani şi care acum nici măcar nu au verticalitatea să vină în faţa oamenilor să spună că ne-am ascuns în umbra PNL. (…) Sigur, nu e simplu, cel puţin pentru mine, astăzi. Sunt om de stânga, dincolo de tot ceea ce înseamnă convingeri lăuntrice a fi de stânga, iar a nu te muta peste noapte de la stânga la dreapta aşa cum s-a mutat PD prin 2003 sau de la liberalism la populari aşa cum a făcut PNL, e ceva. A fi de stânga înseamnă să fii din momentul în care te înscrii şi până termini. Trebuie să simţi, să faci asta şi lucrurile astea dau forță partidului nostru”.

alegeri psd timis (11)

Legat de planurile de viitor, Grindeanu a cerut ca oamenii să lucreze în echipă pentru dezideratele partidului. „Vreau să păstrăm tot ce am câștigat, CJT şi cele 60 de primării. Dar ceea ce ne lipseşte este Timişoara. E momentul după 25 de ani de administraţie de dreapta care au dus oraşul nostru, şi dacă suntem corecţi trebuie să recunoaștem acest lucru, la un soi de izolare.


Nu vreau să mai trăiesc în Parlament rușinea să mă întrebe alţi deputaţi dacă ni s-au uscat palmierii sau dacă se mai păzesc pasaje de Poliția Locală când statuile se fură din oraş. (…) Am încredere în noua echipă aleasă în urmă cu două săptămâni”.

La iniţiativa lui Ion Mocioalcă, Grindeanu a fost votat preşedinte prin vot deschis, cu mâna ridicată. Acesta a promis că se va strădui să se ridice la înălţimea aşteptărilor.

Spre surprinderea multora dintre cei 500 de membri de partid, astăzi nu s-a votat și pentru alegerea unui președinte executiv, funcţie pentru care s-a înscris doar deputatul Gheorghe Ciobanu, supranumit „naşul vămilor din vest”. Recent, numele parlamentarului a apărut într-un scandal de la Liceul Lenau, când un profesor din Germania a părăsit România după ce a fost ţinta unui atac de tip mafiot în care a fost invocat numele fiului lui Ciobanu. Sorin Grindeanu a explicat că, respectând statutul partidului, „în cadrul conferinței județene se aleg două lucruri: președintele și Consiliul Județean. Ulterior, Consiliul Județean își desemnează Biroul Executiv Județean. Asta vă propun să facem astăzi: să alegem președintele, iar Biroul îl alegem în perioada următoare”, iar Mocioalcă a completat că acest lucru se va întâmpla peste două săptămâni. Până astăzi, se ştia că astăzi s vor vota atât preşedintele executiv, cât şi vicepreşedinţii filialei judeţene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.