Aniversare cu ştaif la împlinirea a zece ani de emisiuni radio anonimTM:...

Aniversare cu ştaif la împlinirea a zece ani de emisiuni radio anonimTM: „Timişoara şi mişcarea muzicală din oraş este la maturitate“

0
DISTRIBUIȚI

radioanonimtmVineri, 19 iunie, amatorii de muzică electronică din oraşul nostru au parte de o aniversare cu ştaif, echipa radio anonimTM pregătind pentru împlinirea a zece ani de existenţă un show deosebit, care va avea loc la D’Arc pe Mal, între orele 18 şi 21. Iniţial conceput ca o alternativă la radiourile comerciale, RADIO AnonimTM a devenit suport pentru o întreagă mişcare muzicală, acces la muzica electronică de calitate pentru o categorie de ascultători, o platformă de lansare pentru label-uri şi producători, şi o posibilitate de afirmare pentru noi talente muzicale. De-a lungul anilor, primul radio pe internet de gen din România a trecut prin Hush (actualul Taine), Van Graph, D’Arc pe Mal sau Mode Caffe. „S-au schimbat multe în ultimii 10 ani. Nu ştiu cât de bine este în 2015, cert este că au apărut unele alternative la posturile de radio de muzică de masă care şi ele s-au multiplicat exponenţial.  Din păcate alternativele sunt şi ele posturi comerciale, şi ca să supravieţuiască trebuie să facă compromisuri. Deocamdată internetul este posibilitatea să faci doar ceea ce vrei, asta până cineva va vedea oportunitatea în a promova o emisiune făcută bine şi care reprezintă muzica underground“, spun iniţiatorii radio anonimTM. În ceea ce priveşte planurile de viitor, radio anonimTM va continua să se dedice sprijinirii scenei muzicale timişorene. „Până acum aveam o emisiune săptămânală, în fiecare marţi de la 18 la 21. Marţea a devenit dintr-o zi moartă, un punct de interes în cafenele sau barurile în care ţineam RADIO AnonimTM. Asta a fost şi intenţia. Promovam o grămadă de dj, unii foarte tineri şi la început, foarte multe stiluri, chiar şi trupe live. În 2015 vom ţine o emisiune lunară, făcută mult mai atent, şi în care şi selecţia dj-ilor va fi foarte pretenţioasă, ca şi la evenimentele AnonimTM de altfel. Avem o echipă tehnică care ne va lua povara de a asigura transmisia, a înregistra, a prezenta, a răspunde la mesaje, şi a pune şi muzică în acelaşi timp.


Accentul se va pune nu atât pe transmisia live, care va fi doar una care să redea atmosfera, ci pe înregistrarea montată a întregii emisiuni. Vom separa guest mix-urile de interviuri, într-o structură mai clară, şi vom îmbunătăţi în mod clar calitatea înregistrării. Timişoara şi miscarea muzicală din oraş este la maturitate, şi mai ales în ultimii ani am observat nevoia de a promova calitatea care ne defineşte. Prin asta putem arăta ce ne distinge de alte mişcări“ spun creatorii acestui radio.

radioanonimtm3„Încercăm în continuare să mergem în FM. Nu ne grăbim însă“

Emisiunea aniversară va avea parte de o serie de surprize iar partenerii pentru partea tehnică a show-ului sunt Electronic Resistance şi AudioTM.. „La aniversare vor fi prezenţi Dudu, DJ Seba 1394, şi cei mai noi anonimi, BIA şi Phobe1. MC Tina ne va ajuta să moderăm emisiunea, şi avem şi un invitat, pe Mighty Boogie. Ne bucurăm că am obţinut aprobarea să ţinem aniversarea la D’arc pe Mal, un loc care pe noi cei din AnonimTM ne defineşte“, ne-au declarat iniţiatorii radio-ului. De-a lungul celor zece ani de existenţă, show-urile radio ale celor de la anonimTM au avut parte de oaspeţi de seamă iar printre planurile de viitor ale lor se numără şi „migrarea“ către un post de radio care emite în FM. „Avem multe amintiri plăcute. Cred că atmosfera de studio deschis în care se desfăşura RADIO AnonimTM, şi care este şi trademark-ul nostru, este cea de care toată lumea îşi aminteşte cu plăcere. Sper să prindem această atmosfera şi in noile emisiuni. Încercăm în continuare să mergem în FM. Nu ne grăbim însă. Au fost câteva tentative, dar sunt sigur că ocazii vor mai fi atunci când şi dacă se va vedea potenţialul. Din păcate FM-ul este pe moarte, şi aproape nimic nu îl poate salva de internet. Mişcările de nişă, şi radio on-demand vor prelua tot ce se poate prelua, iar aici ne bucurăm că Podcast-ul AnonimTM este în continuare foarte căutat“, au mai adăugat creatorii radio anonimTM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.