Aniversarea Cargo continuă: bănăţenii susţin în această seară un concert extraordinar la...

Aniversarea Cargo continuă: bănăţenii susţin în această seară un concert extraordinar la Bucureşti VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

cargoDupă ce au susţinut un concert aniversar „acasă“ duminica trecută, la împlinirea a 30 de ani de existenţă a trupei, muzicienii care alcătuiesc formaţia Cargo vor „repeta“ figura în această seară, la Bucureşti, evenimentul fiind inclus în cadrul în cadrul festivalului Metalhead Meeting, care are loc la Cotroceni Open Air.

Fanii Cargo au toate motivele de bucurie, căci pe lângă aceste concerte aniversare trupa pregăteşte şi lansarea unui DVD. „Se munceşte din greu la acest DVD, pe care îl vom lansa cu siguranţă pe parcursul acestui an“, a declarat Adi Bărar, liderul trupei.

Trupa Cargo s-a înfiinţat la Timişoara, în toamna anului 1985. Prima componenţă a fost formată din Carol Bleich – baterie, Octavian Iepan – chitară, Tibi Gajdo – chitară bass, Dinel Tollea – clape, Nae Ionel Tarnotzi – voce şi Adi Bărar – chitară. După plecarea din ţară a lui Carol Bleich, în trupă a venit Peter Kocsef. La bass, în locul lui Tibi Gajdo, a venit Tibi Bako, iar Adrian Bărar era solist şi chitarist. După puţin timp, solist vocal a fost adus Leo Iorga, iar Cargo a început să susţină concerte prin ţară. Ajutată de Victor Socaciu, Cargo a înregistrat piesa „Brigadierii” în studio, la Radio România. Tot atunci a înregistrat şi „Buletin de ştiri”. În 1988, membrii formaţiei au cântat la Costineşti, însă la Teatrul de Vară s-a petrecut o scenă în urma căreia autorităţile le-au interzis să mai concerteze până la sfârşitul sezonului. În toamna aceluiaşi an, cei din trupa Compact aveau un turneu în URSS, iar solistul lor era indisponibil, astfel că l-au împrumutat pe Leo Iorga.


Cum interdicţia expirase, Cargo a fost şi ea cooptată într-un turneu prin ţară, solist fiind Mircea Nedelcu. Compact s-a întors în ţară, dar Leo Iorga nu s-a mai întors la Cargo.

În 1992, Cargo a lansat primul album, „Povestiri din gară”. Tot atunci trupa a început colaborarea cu Ramon Radosav, care cânta la vioară în spectacolele ei. Dinel Tollea a plecat şi s-a stabilit în Elveţia, iar, după scurt timp, la clape a venit Cristian Pup. În luna mai 1995 a apărut al doilea album Cargo, editat şi pe CD, denumit „Destin”. La puţin timp după lansarea albumului, într-o seară ploioasă, Ovidiu Ioncu (Kempes) a avut un accident grav cu motocicleta, din care a scăpat cu viață. A urmat apoi un extraordinar concert în semn de solidaritate cu Kempes, eveniment ce a avut loc la Sala Polivalentă, în care, alături de Cargo, au mai cântat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Leo Gherasim, Zsolt Gaspar, Adrian Igrişan, Vali Sterian, Iris, Weinberger, Tiberiu Bitte şi alţii. După acest concert, Adrian Igrişan a rămas la Cargo şi a ocupat locul de chitarist-armonie, cântând şi cu vocea, singur sau alături de Kempes.

Anul următor a adus pentru Cargo ceva ce puţine formaţii rock au în palmares – un album de colinde realizat împreună cu Corala Teofora din Timişoara. Pe 5 decembrie 2003 se lansează cel de-al patrulea album, „Spiritus Sanctus”, sărbătorit cu un concert cu sala plină la Palatul Copiilor din Bucureşti. Albumul a fost lansat la şase luni după plecarea lui Kempes în străinătate, după ce Igrişan a reînregistrat toate părţile vocale interpretate de acesta. În anul 2005, Cargo obţine încă o dată premiul pentru cea mai bună trupă rock la MTV Romanian Music Awards. Tot în acelaşi an, formaţia primeşte discul de aur pentru vânzările albumului „Spiritus Sanctus”. La finalul lui 2010, Alin Achim părăseşte Cargo după 13 ani, pentru a forma Desant.

Formaţia timişoreană a câştigat anul trecut, premiul de excelenţă în cadrul Media Music Awards, eveniment care s-a desfăşurat la Sibiu. Premiile au fost acordate, în mod transparent, artiştilor care au avut, în ultimele 12 luni, cele mai difuzate piese la radio şi TV, pe baza statisticilor Media Forest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.