Aprecieri peste hotare pentru muzica made in Timişoara. Sunset in the 12th...

Aprecieri peste hotare pentru muzica made in Timişoara. Sunset in the 12th House a lansat albumul de debut VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sunsetinthe12thhousePrimul album al formaţiei timişorene Sunset in the 12th House, „Mozaic”, are parte de aprecieri în presa internaţională, discul timişorenilor, apărut la casa de discuri germană Prohecy Production având parte de o serie de cronici pozitive în diverse publicaţii străine.

Portalul Artic Drones a dedicat un articol întreg scenei româneşti sub genericul „10 Fantastic Romanian Bands Flying Under The Radar“, în cadrul căruia figurează formaţiile timişorene Sunset in the 12th House, Paperjam, Exit Oz, Dara şi Kultika.

Sunset in the 12th House este o formaţie alcăuită din Edmond Karban (aka Hupogrammos) şi Sol Faur din DorDeDuh, alături de care se află tobarul Sergio Ponti şi basistul Mihai Moldoveanu.


Stilul lor este descris ca fiind un amestec de post-rock şi muzică tradiţională, iar albumul lor de debut a apărut în data de 5 iunie în Germania, sub formă de CD digipack şi dublu vinil.

„«Mozaic» nu este un album conceptual în adevăratul sens al cuvântului. Urmăreşte un concept, dar nu este cel dat de numele formaţiei. De asemenea, abordarea este diferită în comparaţie cu Dordeduh, unde construim piesele după un concept deja existent. Pentru Sunset in the 12th House lucrurile sunt mult mai relaxate, fiecare piesă fiind o entitate individuală, mult diferită de celelalte piese existente pe album. Este şi motivul pentru care albumul se numeşte «Mozaic». Muzica Sunset in the 12th House nu are nicio legatură cu Dordeduh. Însă are legatură cu un proiect ce a fost înfiinţat în 1994 şi care s-a destrămat în 2001. Acest proiect s-a numit Makrothumia, iar în momentul în care ne-am despărţit am avut 4-5 piese începute pentru un nou album al formaţiei. Unele dintre materialele respective le-am compus undeva prin 97-98. Aşadar, aveam câteva teme muzicale pe care le-am adaptat pentru Sunset in the 12th House. Însă vorbim de 2-3 teme muzicale. În rest, totul este compus proaspăt, special pentru această formaţie“, a declarat Edmond Karban, într-un interviu acordat portalului MaximumRock.

Albumul „Mozaic” poate fi ascultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.