Aquatim, proiect cu finanţare europeană de 150 de milioane de euro. Pentru...

Aquatim, proiect cu finanţare europeană de 150 de milioane de euro. Pentru ce vor fi folosiţi banii

0
DISTRIBUIȚI

statia de epurare timisoara aquatim foto primariatm_ro

Vești bune pentru locuitorii județului Timiș, din partea companiei Aquatim. Firma a atras o nouă finanțare nerambursabilă pentru perioada 2014-2020, în valoare de peste 150 de milioane de euro.

Conform reprezentanților societății, banii vor fi direcționați către localităţile mici şi mijlocii, cu condiţia să aibă peste 2.000 de locuitori şi să fie membre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş.


Calitatea de membru este necesară pentru delegarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare către Aquatim SA.

Compania mai anunță și că „de curând a fost punctată o etapă importantă în cadrul proiectului, şi anume, în data de 28 mai 2015 a fost semnat Contractul de servicii pentru «Asistență tehnică pentru pregătirea Aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Timiș, în perioada 2014-2020». Contractul a fost atribuit, în urma procedurii de licitație restrânsă, asocierii de firme Tractebel Engineering SA, Luca Way SRL, Acciona Ingenieria SA și Romcapital Invest SA. Valoarea contractului, fără TVA, este de 10.532.046,07 lei, din care 99% sunt fonduri nerambursabile (81,48 % contribuție UE – Fondul European de Dezvoltare Regională și 17,52% contribuție națională – bugetul de Stat), iar 1% este cofinanțare locală. În cadrul acestui contract se vor derula toate activităţile premergătoare lucrărilor de investiții (studiu de fezabilitate, asigurarea componentei de urmărire a lucrărilor pe parcursul execuţiei din partea proiectantului etc)”.

Aquatim este la al treilea proiect major de investiții din fonduri europene, după ce în anul 2011 a finalizat un proiect (Măsura ISPA) în valoare de 45,32 milioane de euro, iar în prezent derulează un proiect de 118 milioane de euro (POS-Mediu).

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.