Artiști de EXCEPȚIE la cel mai mare eveniment de jazz din țară....

Artiști de EXCEPȚIE la cel mai mare eveniment de jazz din țară. Ce nume grele urcă pe scena Festivalului de la Gărâna VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marius giura 3

Organizatorul celui mai mare festival de jazz din țară, Marius Giura, a anunțat la PRESSALERT LIVE line-up-ul de excepție al evenimentului de neratat, care se desfășoară la Gărâna între 9 și 12 iulie. Printre cei mai importanți artiști ai muzicii jazz de pe mapamond se numără și cei care vor fi prezenți la Gărâna în 2015. „Festivalul va fi deschis de Nighthawks, cei care au luat premiul de cel mai bun grup din Germania și cei mai buni instrumentiști. Al doilea nume al primei zile este grupul lui Enzo Favata, cu peste 150 de concerte pe an. Apoi apar numele grele al jazz-ului actual, precum trio-ul artistului armean Tigran Hamasyan, iar capul de afiș al primei zile va fi grupul cubanez Volcan, cu unul dintre cei mai buni cinci pianiști ai lumii, Gonzalo Rubacalba. În cea de-a doua zi, seara va fi deschisă de grupul românului Alex Simu. Apoi va urma un duet de artiști polonezi care au mai fost la Gărâna, după care va fi o legendă vie a jazz-ului mondial, Ralph Towner, cu grupul Oregon. Seara va fi încheiată pe gustul celor din Banat, care vor putea asculta pentru prima dată acordurile grupului din Serbia, Lepisol, condus de Vlatko Stefanovski”, a enumerat Marius Giura, într-o adevărată lecție de actualitate din lumea jazz-ului.

„Ultima zi va debuta cu un foarte mare basist al Franței, Reno Garcia Fons, apoi cu trio-ul lui Sebastian Spanache, cel mai constant și valoros grup al momentului din România.


Seara va fi încheiată de Stanley Clarke Quartet. Stefano Battaglia, un artist complet va continua, pentru ca seara să fie închisă de cel mai numeros grup, un mini big-band, Snooky Poppy, când vor fi 12 muzicieni pe scenă”, a conchis Marius Giura.

Programul complet

Joi, 9 iulie
Enzo Favata Quartet
Nighthawks
Tigran Hamasyan Trio
Gonzalo Rubalcaba – Volcán Projekt

Vineri, 10 iulie
Arifa
Adam Bałdych & Paweł Kaczmarczyk
Ralph Towner & Wolfgang Muthspiel
Vlatko Stefanovski Trio
— Saturday, July 11th
Renaud Garcia-Fons
Sebastian Spanache Trio
Biréli Lagrène Gypsy Project
Stanley Clarke Quartet
— Sunday, July 12th
Stucky / Doran / Studer / Tacuma – Hendrix Project
Snarky Puppy

Scena din Văliug
Vineri, 10 iulie – Cári Tibor Quartet
Sâmbătă, 11 iulie – Nicolas Simion & Sorin Romanescu
Duminică, 12 iulie – Sebastian Spanache & Teodor Pop

Scena La Răscruce – Gărăna
DUMItRIO

Biletul-brățară pentru o zi de festival costă 80 de lei, pentru 3 zile – 230 de lei, iar abonamentul complet – 300 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.