Bicicliștii timișeni și cei arădeni își dau azi mâna, la jumătatea drumului...

Bicicliștii timișeni și cei arădeni își dau azi mâna, la jumătatea drumului dintre cele două județe. Ce eveniment important celebrează

0
DISTRIBUIȚI

biciclisti pedalare 14

Bicicliștii din două județe, Timiș și Arad, militează azi pentru folosirea acestui mijloc de transport. Ei au format o ștafetă, la începutul lunii, de  când au început turele prin cele două județe, iar azi se întâlnesc.

LocoMotiva verde, acțiune demarată pe 2 iunie în localitățile Gurahonț – județul Arad și Făget – județul Timiș, se apropie de final. Azi, de Ziua Mediului, cele două grupuri de cicliști vor ajunge în Arad și Timișoara, pentru a lua parte la ultima etapă a acțiunii, care va culmina cu întâlnirea acestora la limita dintre județele Arad și Timiș, între localitățile Vinga și Orțișoara, de-a lungul drumului european E671.
Pentru promovarea Săptămânii verzi europene, Green Week 2015 satellite event, infrastructura verde, spațiile verzi și serviciile ecosistemelor, două grupuri de cicliști vor parcurge două rute, cu plecare, una în județul Arad din Gurahonț la Vinga, iar cealaltă în județul Timiș, din Făget la Orţişoara.


Cele două grupuri se întâlnesc azi la granița celor două județe, pentru a-și da mâna într-un gest simbolic.

”Acțiunea se desfășoară ca o ștafeta simbolică, ce implică schimbul de cadouri ‘verzi’ între participanți (eventual realizate manual din materiale reciclabile, deșeuri, materiale bio, plante etc.), plantarea unui mic arbore și a unui panou informativ în fiecare comună sau oraș, iar la limita județelor, cu participarea celor două Consilii Județene, se vor planta câte un arbore și un panou informativ.

La Timișoara, cicliștii vor planta copacul lângă locomotiva veche expusă în apropierea benzinăriei MOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.