Bulgaria şi România vor cumpăra împreună medicamente scumpe

Bulgaria şi România vor cumpăra împreună medicamente scumpe

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-223103645">

medicamente_cancer

Bugaria şi România vor începe să cumpere împreună medicamente scumpe la sfârşitul lui 2015, cu scopul de a obţine preţuri mai bune la cantităţi mari, a anunţat duminică ministrul bulgar al Sănătăţii Petăr Moskov.

Moskov a declarat că Sofia şi Bucureştiul vor încerca să convingă şi alte ţări europene să se alăture acestei „uniuni farmaceutice”, ulterior,  relatează site-ul Novinite.com.

El a notat că achiziţionarea de medicamente va fi negociată de către Ministerul Sănătăţii şi a adăugat că autorităţile vor căuta cele mai mici preţuri posibile.

Ministrul bulgar al Sănătăţii, citat de postul de radio Darik, a recunoscut însă că ministerul va achiziţiona medicamente generice.

El a declarat că, prin schimbarea politicii cu privire la produsele farmaceutice, se opune cheltuirii nechibzuite a unor fonduri în valoare de un miliard de leva (peste 511,3 miliioane de euro).

Moskov a mai declarat că Fondul bulgar pentru asigurări de sănătate va semna contracte doar cu spitale care pot oferi pacienţilor tratament complet.

Ministrul a anunţat totodată că opţiunea privatizării unor spitale va fi repusă pe agendă.

El a subliniat că pacienţilor li se va permite să efectueze plăţi suplimentare pentru tratamente prin intermediul fondurilor de asigurări şi că aceştia nu vor putea să plătească spitalelor în mod direct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.