Cameră specială pentru un centru din Timișoara în care terapeuții fac MINUNI...

Cameră specială pentru un centru din Timișoara în care terapeuții fac MINUNI pentru copiii cu dizabilități. Cum a strâns clubul Rotary banii necesari, după ce a vândut pe bucăți un puzzle FOTO

0
DISTRIBUIȚI

cabinet ergoterapie

Cei peste 300 de micuți cu nevoi speciale care ajung la Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța” din Timișoara vor beneficia de o serie de terapii care să-i ajute să se recupereze mai ușor, în cadrul unei camere inedite. Aproximativ 5.000 de euro a investit Rotary Cetate Timișoara pentru a realiza un Cabinet de Ergoterapie – Prevenirea Tulburărilor Instrumentale. Camera specială este dotată cu mobilier modern și o serie de materiale, destinate în special copiilor cu deficiențe, ce au vârste cuprinse între 0 și 8 ani.

Membri Rotary Cetate Timișoara au reușit să strângă banii necesari realizării acestui cabinet după ce s-au gândit să împartă un puzzle în 30 de piese. Puzzle-ul reprezenta, de fapt, o fotografie a cabinetului pe care membri Rotary au dorit să-l realizeze în cadrul centrului. Mai apoi, piesele au fost scoase la licitație în cadrul balului tradițional organizat în fiecare an de Rotary Cetate Timișoara. „Am vândut fiecare bucățică din puzzle cu 100 de euro, iar diferența de 2.000 de euro am strâns-o din donații. Noi am avut o idee mai diferită, am spart o sarcină mai mare în bucățele mai mici, astfel că a fost mai ușor de realizat. Sunt lucruri mărunte, dar acestea pot schimba viața unor copii”, a spus, astăzi, Cosmin Grapini, președintele Rotary Cetate Timișoara, la inaugurarea cabinetului de ergoterapie.

poza 3 (1)

Karla Stana, psihopedagog în cadrul Centrului de Resurse și Asistență „Speranța”, a precizat că în proaspătul cabinet inaugurat vor lucra micuți din departamentul de intervenție timpurie, adică cei care au cel mult opt ani.


„Materialele achiziționate sunt specifice acestui interval de vârstă. Rolul terapeuților este acela de a interveni cât mai repede. Cu cât intervi mai repede, cu atât șansele de recuperare sunt mai mari”, a excplicat psihopedagogul timișorean.

„Sunt copii care vin la noi din maternitate cu șanse 0 de recuperare, dar care evoluează atât de frumos. Unii chiar ajung să fie incluși în școala de masă. Progresele sunt de-a dreptul uimitoare pe acest departament de intervenție timpurie”, a precizat și Elena Petrică, directorul centrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.