În ce condiții crede antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor că tăierea copacilor din...

În ce condiții crede antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor că tăierea copacilor din Piața Libertății nu va fi „o pierdere atât de mare” VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

piata-libertatii-de-sus

Timișorenii și-au arătat nemulțumirea, nu de puține ori, pe Facebook cu privire la modul în care arată Piața Libertății, după ce a fost reabilitată cu bani europeni. Astfel, piața a fost comparată cu o pistă de aterizare pentru OZN-uri, iar unii timișoreni i-au spus „Piața Roșie”. De asemenea, oamenii au fost nemulțumiți de faptul că aproape toți copacii au fost tăiați din Piața Libertății.

Prezent în emisiunea PRESSALERT LIVE, omul de afaceri Ovidiu Șandor și-a exprimat punctul de vedere cu privire la modul în care arată Piața Libertății acum, provocat fiind de către moderatorul emisiunii. „Pe de o parte, am și eu nostalgia acelor copaci.


Exista un părculeț acolo și acea componentă a pieței a dispărut și nu ne vom mai putea bucura de ea. Pe de altă parte, este important ce se va întâmpla cu Piața Libertății. Dacă în forma pe care o are acum, se va umple de activități, de vibrație, va deveni un loc în care lumea se întâlnește, au loc diferite evenimente, atunci nu e o pierdere atât de mare. Dacă, însă, devine doar o piață goală, prin care lumea doar se plimbă, atunci am pierdut ceva pentru oraș. Vom știi să umplem acea piață cu ceva care să aibă o esență, o relevanță?”, s-a întrebat Ovidiu Șandor.

Omul de afaceri timișorean mai este de părere că Piața Libertății putea funcționa „la fel de bine cu multă natură, dar și fără natură. Nu trebuie neapărat să ne agățăm de acei copaci, mai ales că la început, piața era una fără vegetație, în care se antrena garnizoana. Nu e nici bine, dar nici rău că nu mai sunt copaci, depinde ce vom face de acum încolo cu ea. Trebuie să ne gândim cum să dăm un sens acelei piețe”.

Ovidiu Șandor mai crede că Timișoara are mare nevoie de fâșia de protecție despre care se tot vorbește de 30 de ani, despre care spune că este mai importantă decât „numărul de copaci tăiați din Piața Libertății, nu se compară cu numărul de copaci de care are nevoie orașul. Orice copac tăiat trebuie înlocuit cu alți copaci plantați”.

3 COMENTARII

  1. As vrea sa fac o paralela intre un spatiu de recreere cu copaci si verdeata fata de un spatiu cu beton gol pe de parte si pe de alta parte un barbat dotat cu o podoaba capilara sanatoasa si capatana dlui Sandor.
    Ce parere aveti?
    Cind vezi pe unul cu chelia lui Sandor te speri
    La fel si piata fara copaci si spatiu verde
    Oamenii astia care sint multumiti cind vad spatiul de recreere cu betoane au o gindire patologica sau cel putin egoista.
    Oamenii acestia desi fac pe interesantii cu fel de fel idei despre parcuri betonate nu sint de fapt decit niste nulitati care urasc natura, viata normala.
    Ei fac pe filozofii dar nu sint.
    Dle Sandor in conditiile in care autoritatile au bagat unitatile producatoare de noxe in oras ne mai apara eficient fasie de protectie care ar inconjura orasul? Orasul are nevoie si de fisie de protectie si de oaze de verdeata
    Frumusetea unui oras nu o poate evalua un om care el insusi are probleme cu infatisarea lui gen Robu si Sandor.

  2. In primul rand, piata arata groaznic si mai ales cu acei stalpi de iluminat, care nu se potrivesc de nici un fel cu arhitectura din jur, poate ar trebui totusi plantati niste pomi si niste stilpi sub forma de felinare, pentru ca intotdeauna se poate repara ce strica omul, dar poate ca o minte „luminata” si patrata va asorta acei stalpi cu umbrele de plastic, ca nimic nu ne mai mira ce poate iesi dintr-o minte bolnava! Pentru ” domnul om de afaceri” am o intrebare: Ce animatie si vibratie vede in piata la 40 grade vara, poate insolatie!

  3. ai putea fi un exemplu pentru ceilalti ,organizand o actiune de plantare de pomi in TM ,angrenand societatea civila cu logistica asigurata de tine..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.