CJT acuzat că are bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, dar ignoră SALVAREA...

CJT acuzat că are bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, dar ignoră SALVAREA casei Muhle. Ce au decis aleşii cu privire la expropriere

1
DISTRIBUIȚI

protest casa muhle01_resize

Discuții ample în plenul Consiliului Județean Timiș pe tema declarării utilității publice de interes local a proiectului Casa Memorială Wilhelm și Arpad Muhle și Muzeul Rozelor etapă prealabilă obligatorie procedurii de expropriere. Practic proiectul a fost inițiat de Asociația „Salvați Patrimoniul Timișoarei”, reprezentată în plen de către consilierul PNL Marius Martinescu.

Adina Murgilă, o reprezentantă a asociației i-a scos din sărite pe aleșii județeni după ce a spus la microfon că „este vorba de un proiect extrem de important pentru Timișoara şi judeţul Timiş.


Timișoara are nevoie de un astfel de muzeu şi o casă memorială și un muzeu.(…) CJT a aprobat finanțarea Catedralei Mântuirii Neamului, acolo sunt foarte mulţi bani. Câți dintre timişoreni vor merge la Bucureşti să se închine? Vă rugăm să luați în considerare emulația creată pe acest subiect. Există riscul unor proteste mari în stradă. Să nu uităm ce a făcut familia Muhle pentru Timișoara”.

Consilierii județeni Pompiliu Stanciu PSD, Adrian Pășcuță PNL și Petru Juravle independent au atenționat-o pe reprezentanta asociației că nu este just să comenteze vizavi de banii alocați pentru Catedrala Mânturii Neamului și că și catedrala din Timișoara a fost construită cu bani de la București.
Șeful Consiliului Județean Timiș, Titu Bojinl, a spus că nu este cazul ca CJT să facă vreun demers întrucât casa se află sub litigiu și ar putea fi recuperată de Primăria Timișoara. Mai mult, Bojin susține că CJT nu are bani nici măcar pentru întreținerea la standarde normale a Muzeului Banatului, a Muzeului de Artă sau a Muzeului Satului. Supus la vot, proiectul de hotărâre a picat.

1 COMENTARIU

  1. Normal ca viniturile din CJT nu au de ce sa iubeasca istoria Banatului! Tot olteni si mitici sunt si vor fi si peste 10 generatii!
    E mai importanta monstuozitatea de la Bucales,decat istoria Timisoarei.Bata-va Dumnezeu de ingrati si nerecunoscatori ce sunteti!
    Cancerul si toate bolile sa va napadeasca,politicieni nenorociti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.