Compania Continental aniversează azi 15 ani de activitate în România. Cât a...

Compania Continental aniversează azi 15 ani de activitate în România. Cât a investit gigantul german în țara noastră

5
DISTRIBUIȚI

Continental-Anvelope-Timisoara1

Ce au în comun Timișoara, Iași, Brașov, Sibiu, Carei, Nădab? Furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial Continental sărbătorește 15 ani de activitate în România. În această perioadă, mii de oameni au făcut parte din echipa care numără acum peste 15.000 de angajați. Toate localitățile menționate găzduiesc sedii ale companiei.

Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa 1 miliard de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15.000 de angajaţi și își va mări echipa cu peste 1.000 noi membri în România în perioada următoare.

Vorstandsvorsitzender   Konzernfunktionen:   Qualität und Umwelt, Unternehmenskommunikation,   Continental Business System, Zentralfunktionen Automotive
Elmar Degenhart

„Astăzi, Continental este unul dintre cei mai mari angajatori din România. Oamenii talentați și motivați au făcut posibil acest succes în ultimii 15 ani. Suma de 1 miliard de euro, investită în România, a fost utilizată pentru a genera valoare acționarilor, familiilor angajaților și comunităților în care își desfășoară activitatea. În acest an ne vom continua investiția și vom angaja peste 1.000 de noi colegi în echipa din România“, a declarat Elmar Degenhart, CEO Continental.

Cea mai importantă sarcină a echipei din România este să dezvolte soluții software inovatoare pentru industria auto mondială. „Software-ul este noul motor al industriei și reprezintă o provocare crucială. La fel de importante sunt abilitățile echipelor din centrele de inginerie și din fabrici, deoarece calitatea produselor noastre asigură siguranța, confortul și eficiența mobilității“, a adăugat Dr. Degenhart.

Dr.<br /><p>
<!-- /78947875/Pressalert-InArticle1 -->
<div id='div-gpt-ad-1516626384607-0' style=


Christian von Albrichsfeld_Director general_Continental Automotive Romania SRL" width="240" height="320" srcset="https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/06/Dr.-Christian-von-Albrichsfeld_Director-general_Continental-Automotive-Romania-SRL-480x640.jpg 480w, https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/06/Dr.-Christian-von-Albrichsfeld_Director-general_Continental-Automotive-Romania-SRL-768x1024.jpg 768w, https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/06/Dr.-Christian-von-Albrichsfeld_Director-general_Continental-Automotive-Romania-SRL-576x768.jpg 576w, https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/06/Dr.-Christian-von-Albrichsfeld_Director-general_Continental-Automotive-Romania-SRL-640x853.jpg 640w, https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/06/Dr.-Christian-von-Albrichsfeld_Director-general_Continental-Automotive-Romania-SRL.jpg 1504w" sizes="(max-width: 240px) 100vw, 240px" />
Christian von Albrichsfeld

Continental a angajat în România aproape 4.500 de ingineri, care dezvoltă soluții software pentru clienții din întreaga lume. „Prin ceea ce fac, ei asigură calitatea pentru care Continental este recunoscut de clienții globali. De aceea suntem capabili să continuăm creșterea strategică în România“, a punctat Christian von Albrichsfeld, directorul Continental România.

Nu în ultimul rând, Continental Anvelope este una dintre cele mai importante companii din vestul țării.

„Producem anvelope pentru clienți din întreaga lume, iar munca de calitate a celor peste 2.300 de angajați a fost recunoscută la nivel internațional prin primirea distincției Q1 din partea Ford. Suntem implicați în importante proiecte prin care sprijinim comunitatea, cum este achiziția de aparatură pentru Spitalul pentru Copii, renovarea saloanelor Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara și sprijinirea Școlii Profesionale Duale. Aceste proiecte sunt sprijinite financiar de către noi și prin voluntariat de către angajații noștri, care merită toate laudele“, a spus și Klaus Ohlwein, directorul Continental Anvelope Timișoara.

Klaus Ohlwein, Continental Anvelope Timisoara
Klaus Ohlwein

5 COMENTARII

 1. ar fi bine sa nu mai ridicam in slavi miliardul investit in RO, in conditiile in care hourly rate in RO e 20+ EUR iar in tarile high cost country este 90+ EUR.
  calculati voi cat s-a castigat in 15 ani…….

 2. hai sa nu mai ridicam in slavi miliardul de eur investit….la un hourly rate de 20+ eur in RO vs 90+in high cost countries, pe o perioada de 15 anicalculati voi cat s-a investit si cat s-a castigat….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.