Concert de muzică de fuziune la Grădina de Vară din Timişoara, cu...

Concert de muzică de fuziune la Grădina de Vară din Timişoara, cu Lucian Nagy & Balkumba Tribe. Când are loc VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

luciannagyMelomanii care apreciează muzica de fuziune vor avea parte de un inedit concert alături de Lucian Nagy & Balkumba Tribe, evenimentul urmând să se desfăşoare în data de 22 iunie de la ora 20.00 la Grădina de Vară a Filarmonicii Bantul din Timişoara.

„Navigând pe meridianele culturilor lumii, muzicienii grupului «Lucian Nagy & Balkumba Tribe», virtuozi desăvârşiţi ai instrumentelor lor, ne ademenesc într-o călătorie spectaculoasă, încărcată de aventuri muzicale brodate pe canavaua unor imagini exotice provocatoare de reverii.Pentru toţi iubitorii muzicii genuine şi organice în acelaşi timp cu influenţe din diverse culturi ale Lumii, Balkumba Tribe reprezintă o experienţă şi o trăire unică în cadrul unui concert live“, spun organizatorii evenimentului.

Proiectul Lucian Nagy & Balkumba Tribe a luat naștere în 2014, la inițiativa lui Lucian Nagy.


Primul concert susținut a avut loc la Berlin, grupul de muzicieni pregătindu-se acum să pornească într-un turneu național, care îi va purta și la Timișoara. Ideea numelui de „Balkumba Tribe” a fost concepută tot de Lucian Nagy, în urma multor ani de studiu în sfera de „World Music”, fiind astfel fuzionate idei din cultura muzicală balcanică şi cea indo-africană. Apar şi influenţele din sfera jazz-ului şi a muzicii afro-latine, deoarece fiecare membru al grupului vine dintr-o zonă unde a studiat cu maeştrii ai acestui vast gen. La concertul din Timişoara va fi prezent şi Sebastian Spanache.

Proiectul Lucian Nagy & Balkumba își propune să aducă muzica cât mai aproape de public, ridicarea nivelului muzical de profil, dar îndeamnă și la schimburi interculturale între membri din diferite comunități. Evenimentul de la Timişoara îi va aduce pe scenă pe Lucian Nagy (saxofon, flaut, kaval, bulgar, duduk și alte instrumente etnice), Gabriel Rosati (trompetă), Sebastian Spanache (clape), Johann Berby (bass), Csabi Pusztai (tobe) și Steve Brookfield (sunetist).

Prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei. Studenții vor putea să achiziționeze bilete de 40 de lei care permit accesul a două persoane la concert. Biletele pot fi procurate de la casieria Filarmonicii Banatul. Evenimentul este susţinut cu sprijinul Asociaţiei Pro Philharmonia şi a Filarmonicii „Banatul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.