Concurs de Mountain Bike în scop caritabil, în Banatul Montan. Vezi programul...

Concurs de Mountain Bike în scop caritabil, în Banatul Montan. Vezi programul evenimentului și care este țelul acțiunii

0
DISTRIBUIȚI

boxofficeAsociaţia Sportivă „Cheile Nerei” organizează la Sasca Română în data de 20 Iunie ediţia a 2-a a evenimentului Cheile Nerei Mountainbike Race. Este vorba despre un concurs de biciclete  bazat exclusiv pe voluntariat cu un caracter caritabil.

Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și se adreseaza tuturor bicicliștilor amatori din țară și din străinătate. Înscrierile se fac online, pe site-ul Cheile Nerei Mountain Bike Ride, sau la fața locului. Categoriile de concurs sunt: 14-17 ani, 18-29 ani, 30-39 ani și peste 40 ani, masculin și feminin. Vor fi acordate premii pentru primele 3 locuri câștigătoare de la fiecare categorie in valoare totala de peste 10.000 de lei. Întreg profitul generat va fi donat sub formă de aparatură medicală către Spitalul „Louis Țurcanu”, cel mai important spital pentu copii din vestul țării.

„Dorim ca în urma concursului să strângem aproximativ 15.000 lei pentru achiziționarea și donarea către spital a 3 injectomate extrem de  necesare în acest moment. Această achiziţie face parte din proiectul «Ei Merită Ajutor», desfăşurat de Clubul Kiwanis Timisoara, proiect prin care s-a donat aparatura medicala de peste 20.000 de euro până în prezent.


Întreg evenimentul promovează Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița și, în speță, turismul în această zonă cu adevărat deosebită, cu potențial extrem de mare“, spun organizatorii evenimentului.

Programul evenimentului este următorul: 8:00 – 10:00 – înscrieri pe terenul de fotbal din localitatea Sasca Română 10:30 – 10:45 – Start cursă ( traseu Race – 38KM | traseu Elite – 65KM) 11:00 – 12:00 – Proba cu obstacole pe bicicleta pentru copii 17:30 – 23:00 – premiere, concerte MOFO şi Box Office Band.

Kiwanis Timișoara este o filială a Kiwanis International, o organizație a cărei misiune este de a sprijini copiii – „serving the children of the word” (să servim copiii lumii) – care sunt viitorul omenirii. În Europa, Kiwanis strânge şi distribuie aproape 10 milioane de euro şi peste un milion de ore de voluntariat în folosul copiilor. Kiwanis Timișoara a înființat în anul 2012 Proiectul de Modernizare a secției de Terapie Intensivă și UPU din cadrul spitalului Louis Țurcanu, iar echipamentele donate până în prezent sunt în valoare de 20.000 EUR. Proiectul E.M.A. (ei merită ajutor) al Clubului Kiwanis, a făcut posibilă, pînă în prezent, achiziționarea a 3 paturi performante de terapie intensivă, a unui frigider cu cheie pentru păstrarea medicației, la temperatură controlată, a 3 pompe de infuzie pentru administrarea medicației perfuzabile și a unui monitor al funcțiilor vitale necesar pentru monitorizarea pacientului critic. „Suntem foarte recunoscători pentru toate aceste donații, care ne ajută în munca noastră, și care ne sunt foarte necesare. Desigur că nevoile secției noastre sunt încă multe. În prezent, ne-ar fi foarte utile 3 injectomate, pe care sperăm sa le obținem prin deosebita implicare și generozitate a clubului Kiwanis, căruia dorim să-i mulțumim încă o dată pentru tot ce face pentru secția noastră, în sprijinul copiilor în stare critică, ce au nevoie de un tratament specializat, de calitate“, spune Dr Rodica Bădeţi, şeful secţiei ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.