Continental Automotive a investit 10.5 milioane de euro într-un sistem de combatere...

Continental Automotive a investit 10.5 milioane de euro într-un sistem de combatere a POLUĂRII olfactive. Ce alte strategii are FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1308047162">

continental timisoara11_resize

Continental Anvelope a inaugurat, miercuri, la Timișoara, cel mai nou echipament de tratare a emisiilor olfactive în fabrica din Timișoara. Compania a investit peste 10,5 milioane de euro în tehnologiile cu plasmă rece și Oxidare Termică Regenerativă, pentru a crește confortul cetățenilor care locuiesc în zona fabricii de cauciucuri. La finalul implementării dotării, în luna noiembrie, mirosul care se va simți în zonă va fi redus cu 90%, asigură oficialii companiei. Ei nu vorbesc însă de emisiile care, deși vor fi ”ascunse” prin noua tehnologie, se vor regăsi în continuare în aerul respirat de timișoreni.

Investiția se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii. Continental a realizat teste pilot asupra soluției tehnice începând din decembrie 2013. “Fabrica noastră din Timișoara are o importanță strategică în cadrul Continental, de aceea implementăm aici cele mai moderne tehnologii de care dispunem”, a declarat Nikolai Setzer, directorul diviziei de Anvelope și membru în Consiliul Executiv al Continental.

”Continuăm strategia de dezvoltare durabilă cu focus pe eficiență și productivitate, în aceeași măsură axându-ne și pe protecția mediului înconjurător”, a explicat Klaus Ohlwein, directorul Continental Anvelope Timișoara. ”Ne consolidăm eforturile de reducere a impactului activității fabricii asupra comunității și, în același timp, vizăm dezvoltarea calității produselor fabricate în Timișoara. Această soluție reprezintă una din cele mai moderne tehnologii implementate de Continental pentru protecția mediului”, a adăugat Ohlwein.

Principiul de operare al soluției tehnice, ”Oxidare Non-Termică – Tehnologie cu Plasmă Rece (oxigen activ)”, constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul și apa din aer în radicali de oxigen. Se produce o reacție de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producție, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor.

În plus, compania va instala în aria de Mixing un echipament denumit ”Oxidare Termică Regenerativă” (RTO). Acesta va distruge compușii organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

În cei aproape 15 ani de producție de anvelope în Timișoara, Continental a investit peste 370 milioane de euro în fabrica din Timișoara și a creat peste 2.300 de locuri de muncă. Investițiile au fost direcționate către tehnologie de ultimă generație, protecția mediului, pregătirea profesională a angajaților săi și programe de responsabilitate socială. Continental Anvelope Timișoara a livrat, până acum, peste 150 milioane de anvelope clienților săi din Europa și din întreaga lume.

Compania produce în Timișoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli.

Foto: Adrian Pîclișan



LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.