„Cred că doar zece la sută din DJ-ii din Timişoara sunt artişti...

„Cred că doar zece la sută din DJ-ii din Timişoara sunt artişti adevăraţi“, spune Erick Szasz. Povestea DJ-ului care crede că e prea mult drum and bass în oraşul nostru

9
DISTRIBUIȚI

erickszaszPrintre oamenii care îşi petrec nopţile în cluburile din Timişoara, Erick Szasz e un nume binecunoscut, graţie faptului că în ultimii ani a avut prezenţe constante în multe pub-uri, lounge-uri şi cluburi. Născut în 23 decembrie 1980 în Bucureşti, Erick a fost atras de muzică încă de mic copil, pasiunea aceasta materializându-se pe la vârsta de 16 ani. „Pasiunea mea pentru muzică a venit la 16 – 17 ani, când mergeam la discotecă. Am prins vremurile când DJ-eii mai puneau de pe casete. La început am fost rezident  într-un club din Bucureşti. În 2007 l-am cunoscut pe Brad Vee Johnson (n.n. – membru al trupei Boney M), care m-a luat mai apoi cu el prin diverse show-uri din întreaga ţară“, spune DJ-ul care timp de mai mulţi ani a fost rezident şi a pus muzică  în cluburi din Argentina, Ungaria, Cehia, Marea Britanie sau Germania. La sfârşitul anului 2013, după mai mulţi ani petrecuţi în Marea Britanie, Erick a revenit în ţară şi s-a stabilit în Timişoara, unde a avut ocazia să mixeze în diferite cluburi.

„Sunt multe diferenţe între activitatea de DJ de afară şi cea de la noi. Afară, eşti mai bine plătit. Oamenii sunt mai receptivi la muzica nouă. Aici, în România, publicul e limitat la ceea ce ştiu ei de la radio şi TV. Lumea e mult mai receptivă afară. În străinătate oamenii sunt mult mai veseli şi nu stau toţi cu mâna pe telefon şi nu îşi studiează îmbrăcămintea, cum se întâmplă la noi“, spune Erick, care a fost „introdus“ în circuitul cluburilor din oraşul nostru cu ajutorul a doi prieteni dragi, DJ Kuky şi Happy Flow. În ceea ce priveşte muzica ce se ascultă în Tiumişoara, DJ-ul care a editat şi câteva producţii proprii consideră că se ascultă prea mult drum and bass, iar DJ-eii locali folosesc în mare parte aceeaşi muzică.


„E prea mult drum and bass în Timişoara. Există o nişă, un public pentru aşa ceva, dar publicul e limitat. Se pune şi prea mult dubstep la Timişoara. O fi fost mişcarea asta acu câţiva ani în vogă, iar acum se merge pe premiza că oamenii vor aşa ceva. Generaţiile s-au schimbat. Stilul meu este electro funk cu influenţe hip hop. Trei artişti care mă definesc ar fi Fatboy Slim, Krafty Kuts şi Ed Solo.  Stilul meu este mai de chill, mai de warm up. Din păcate, stilul ăsta nu e prea cunoscut aici. Din păcate, 80 la sută din DJ-eii din Timişoara folosesc aceeaşi muzică. Am scos deja câteva piese şi am vreo 20 de remixuri care nu sunt încă publicate. Voi colabora din nou cu Brad Vee Johnson de la Boney Mîn viitorul apropiat“, spune Erick Szasz.
erick2„Am observat că în Timişoara patronii de cluburi nu pun accent pe lumini, nu au luat în considerare acest aspect“

Printre locurile în care a mixat se numără şi Argentina, oc unde Erick a susţinut cel mai memorabil party, în faţa a 2.000 de oameni într-un club din Buenos Aires. „A fost o senzaţie unică, de nedescris. Am fost biune primit peste tot unde am mers. Cluburile din Timişoara …sunt interesante, cu excepţia celora care se copiează între ele. În comparaţie cu cluburile de afară, cele din Timişoara arată bine. Singura diferenţă este că afară, cluburile au lumini calde. Am observat că în Timişoara patronii de cluburi nu pun accent pe lumini, nu au luat în considerare acest aspect“, spune DJ-ul. Aîn ceea ce priveşte profesionalismul DJ-ilor din Timişoara, Erick consideră că foarte puţini din DJ-eii locali sunt „adevăraţi“. Cred că sunt mulţi DJ în Timişoara. Adevărul e că foarte mulţi se cred DJ. Şi nu mă refer aici la licenţă sau alte aspecte legale.  Un DJ bun trebuie să sştie să-şi creeze un stil muzical. Şi alte amănunte. Mulţi DJ din Timişoara nu au pregătirea necesară. Ştiu doar să facă beatmatching şi bagă muzica cum se nimereşte. Sau în ordinea BPM-ului. Cred că doar zece la sută din DJ-eii din Timişoara sunt artişti adevăraţi. Restul, nu“, spune el.

9 COMENTARII

 1. Pentru cine nu stie cine este ”binecunoscutul” eric saz, o mica informatie care se pare ca s-a pierdut din ‘interviu’: individul mai sus mentionat este cel mai mare tepar, mincinos si hot de cea mai penibila speta posibila. Data viitoare, nu uita Zoli sa-l intrebi de tepele trase in Bucuresti, tepele trase lui Marika printre multi altii 😉
  A, si mai intreaba-l despre rezidenta din The Note Pub 😉

 2. Ce e cu necunoscutul asta? I s-a facut redactiei mila ca murea de foame si i-ati facut un articol elogios?

  Cea mai tare petrecere in Buenos Aires 2,000 oameni? Sunt mai multi oameni intr-un club necunoscut din Bucuresti. Apropos, prietene, in ce bodega ai fost rezident in Bucuresti ? Club Gara de Nord?

  Ma amuza ca articolul asta este atat de sincer printre randuri: „in primul rand in alte tari esti platiti mai bine”. Bossangeles, daca primul lucru de care te plangi sunt banii inseamna ca n-ai nici o valoare. Adica 0 valori, ca sa fiu clar. Pune mana si munceste si apoi faci si bani. Tragi ca migul niste nopti, te vede lumea te aude.

  Colac peste pupaza: „Nu sunt artisti in TM”. Exact frate! Este o vorba: te enerveaza la cei din jur ceea ce te enerveaza fundamental la tine insuti! A, si btw, daca doar 10% din dj sunt artisti, e un procentaj extraordinar pentru TM, boule! Nu sunt 10% artisti nici in Berlin.

  Dar de ce vorbim despre artisti cand de fapt tu faci umbra degeaba pamantului? Stilul tau de muzica este la fel cu al tuturor dj-ilor de lounge. Pardon, al tuturor chelnerilor care pun muzica la terase.

  Cheers!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.