Criticul de artă Gabriel Kelemen, la PRESSALERT LIVE, despre candidatura la titlul...

Criticul de artă Gabriel Kelemen, la PRESSALERT LIVE, despre candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană: „Se merge pe ideea de Timișoara, oraș al luminilor” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

gabriel kelemen

Criticul de artă Gabriel Kelemen a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, pentru a vorbi despre șansele pe care le are Timișoara în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană în anul 2021, și nu numai. Gabriel Kelemen a ținut să precizeze că, din punctul său de vedere, pentru ca orașul de pe Bega să obțină acest titlu, este foarte important „să îți dorești acest lucru”.

„Ne-am înhămat în acest concurs și nu este ușor să ajungi să primești acest titlu.


În primul rând, trebuie să-ți dorești asta, apoi trebuie să ai și o viziune anticipativă, să ai încredere în tine. Eu cred că tot acest efort nu este degeaba, este important să joci”, este de părere criticul de artă timișorean. Gabriel Kelemen a mai precizat că, în acest moment, s-a luat decizia ca Timișoara să fie promovată în cursa pentru câștigarea titlului ca un oraș al luminilor, dar se va pune accentul și pe canalul Bega.

„Se merge pe ideea de orașul luminilor, pe partea de electricitate, pe turbine, pista de biciclete de pe malul Begăi. Ar trebui realizat un proiect care să-i prindă pe toți timișorenii, doar că e foarte greu de făcut acest lucru. Bănățeanul stă mult pe geam și se uită, are nevoie de timp de gândire ca să acționeze, umplerea unei piețe se face greu, dacă nu vii cu chestii gen circus, cu langoși, baloane, confettii, gălăgie multă”, a mai explicat Gabriel Kelemen la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.