CRIZĂ la Clinica de Chirurgie Vasculară de la „Județean”. Zece intervenții chirurgicale...

CRIZĂ la Clinica de Chirurgie Vasculară de la „Județean”. Zece intervenții chirurgicale AMÂNATE în două zile pentru că medicii nu au cu ce opera. Care este motivul scandalos

2
DISTRIBUIȚI

538141_575710202441062_1567124442_n

Zece operații de reconstrucție vasculară au fost amânate la Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, în primele două zile ale săptămânii. Mihai Ionac, șeful secției, spune că nu poate realiza intervențiile chirurgicale pentru că nu are materialele medicale necesare. Totul pentru că licitația pentru achiziționarea lor nu a fost finalizată, deși a început acum nouă luni. Medicul este decis să semnaleze această situație revoltătoare chiar și ministerului Sănătății. Operațiile care au fost suspendate se impun în multe cazuri pentru salvarea membrelor de la amputație sau salvarea vieții în cazul anevrismelor.

La sfârșitul săptămânii trecute, medicul Mihai Ionac atrăgea atenția asupra faptului că din data de 22 iunie clinica va fi în imposibilitatea de a realiza operații de reconstrucție vasculară, din cauza crizei de materiale medicale elementare. Deși Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a dat asigurări că problema va fi rezolvată și operațiile nu vor fi suspendate, acest lucru nu s-a întâmplat.

mihai ionac 1

„Din păcate, este a doua zi în care nu am primit materialele medicale necesare, motiv pentru care am amânat deja zece operații, cinci ieri și cinci azi.


O să fac din nou o adresă către conducerea spitalului, dar și către Ministerul Sănătății. Realizăm doar operații simple și cele foarte urgente. În ceea ce privește operațiile de reconstrucție vasculară, în timpul cărora refacem circulația sângelui prin vene, acestea pot fi amânate o săptămână, două, trei, dar mai mult nu pentru că putem pune în pericol piciorul”, ne-a explicat medicul Mihai Ionac.

Șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară spune că a avut ieri o discuție cu managerul Marius Craina în care i s-a explicat că încă se așteaptă terminarea licitației pentru achiziționarea materialelor medicale. „Această licitație a început în septembrie anul trecut. Unde ați mai auzit ca o licitație să dureze atât de mult? Marius Craina a început să mă și amenințe că va da în presă chestii despre mine. Eu nu știu ce ar mai putea spune. Că fac trafic de minore sau de arme? Că în rest de toate s-a scris despre mine. Nu înțeleg atitudinea conducerii spitalului, totuși cred că se dorește destabilizarea secției”, ne-a mai spus Mihai Ionac.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.