„Cuvânt şi sunet”, un spectacol de muzică improvizată la Timişoara. Vezi cine...

„Cuvânt şi sunet”, un spectacol de muzică improvizată la Timişoara. Vezi cine sunt protagoniştii evenimentului și când are loc VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

omugnomMelomanii timişoreni sunt invitaţi la un inedit spectacol de improvizaţie care se va derula sub titulatura „Cuvânt și Sunet”, evenimentul urmând să aducă laolaltă reprezentanţi ai muzicii timişorene şi nu numai.

„Evenimentul constă în aducerea laolaltă a «cuvântului» (rap) și «sunetului» (jazz, soul, funk și stilurile înrudite) într-un stil modern de manifestare artistică spontană. Într-o atmosferă de cameră de zi, cu canapele aşezate în cerc, vor fi prezenţi MC de improvizație experți în ale cuvântului: Omu Gnom (Bucureşti), Pietonu (Deva), Psihotrop (Contanţa), Nestor (Bucureşti) şi Sweb (Timişoara). Ei vor lega rime şi povești spontane pe muzică improvizată de NCTK (MPC), Gabriel Almași (chitară), Mihai Moldoveanu (chitară bas) şi Radu Pieloiu (tobe)”, spun organizatorii acestui inedit eveniment, care va avea loc la Ambasada joi, 18 iunie, la ora 20.00.

Fondator al trupelor Raparta, Ateliere de creație și Măcel Mai Chill, Omu Gnom este unul din artiștii reprezentativi ai underground-ului românesc. Cu o experiență în arta de a scrie de 15 ani și în savoarea sunetelor, ca beatmaker, de aproape toți atâția ani, Omu Gnom se recomandă a fi o carte foarte bună de citit pentru cine vrea să asculte o muzică din suflet cu un mesaj puternic.


În anul 2000 formează Raparta, alături de care a scos 3 materiale: două EP-uri – „Un buchet de flori” (2004) și „Un buchet de cuvinte” (2007) și un album – „Rapartamentu’” (2005). Raparta a fost membră al label-ului independent Urban Records din 2002 până în 2005 și a fost prezentă pe diferite compilații lansate sub case de discuri și independente (Lichidare de stoc, Underground Phase One, Loop Records, Proiectul Verde).

În 2011 apare „Ai grijă să n-ai griji”, primul material solo al artistului, un album care s-a bucurat de mult succes devenind un clasic. La o lună distanță apare „Nu uita să nu uiți”, un album cu multe colaborări importante (Norzeatic, Bean Mc, Kazi Ploae, Dj Undoo, Dj Limun și mulți alții). Ambele albume au fost unite într-un pachet de 35 de piese disponibil la download gratuit și comandă în original pe site. În 2013 apare Program de lucru, primul album Ateliere de creație. Albumul este produs în cea mai mare parte de Omu Gnom. La sfârșitul aceluiași an iese „Atenție la neatenție (Partea I)”, acest album fiind începutul unei serii de albume tematice, sociale, care sunt menite să tragă un semnal de alarmă în legătură cu tot ce se întâmplă pe meleagurile noastre. La 6 luni distanță, în 2014 Omu Gnom lansează „Atenție la neatenție II”, continuare binevenită a primei părți cu aceeași tematică. Anul 2015 îl găsește pe Omu Gnom lucrând de zor la al doilea album Ateliere de creație – „Ore suplimentare”, „un album clasic ca un taxi într-o zi de vară”, cum însuși artistul recunoaște. În luna mai, pe 15, de ziua lui, Omu Gnom lansează un album cu un titlu greu de pronunțat, dar cu un conținut mai mult decât potrivit: „!?”. Este un album care reprezintă o evoluție artistică și în același timp o revenire către stilul clasic.

Biletele pentru acest eveniment costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.