Procesul pentru plăţile pentru proiectarea anvelopării blocurilor, întârziat dintr-o eroare a instanţei

Procesul pentru plăţile pentru proiectarea anvelopării blocurilor, întârziat dintr-o eroare a instanţei

3
DISTRIBUIȚI

primaria albastrra01

Decizie amânată în unul dintre cele mai scandaloase afaceri derulate de Primăria Timișoara – contractul de proiectare pentru reabilitarea termică a blocurilor din Timișoara. Vă reamintim că la PRESSALERT LIVE, liberalul Cristian Palade, asociat la SC Proiect C&A SRL, a dezvăluit faptul că a fost șantajat prin SMS de către primarul Nicolae Robu după ce a a refuzat să accepte plata a doar 79.500 lei după ce firma sa a realizat proiectarea reabilitării termice a 64 de blocuri din Timișoara.


Ulterior, muncipalitatea a depus la ADR proiectele respective pentru obținerea de fonduri europene. Pentru că nu a acceptat să semneze devizele prin care urma să primească 79.500 lei pentru toate proiectele în loc de peste un milion de lei şi a trimis o notificare municipalităţii, Palade a fost chemat la o întâlnire cu viceprimarul Dan Diaconu și cu primarul Robu şi ameninţat.

PRESSALERT.ro a dezvăluit, ulterior, faptul că, deși contractul a fost semnat de abia în ianuarie 2013, în decembrie 2012 existau deja indicatori tehnico-economici stabiliți de firma lui Palade, aprobați de consiliul local, dovedindu-se trucarea atribuirii contractului. Deși nu răspundea de aceste probleme, viceprimarul Dan Diaconu s-a ocupat de reabilitarea termică a blocurilor, el și șeful său Nicolae Robu încurcându-se în explicații. Tribunalul Timiș a dat dreptate firmei Proiect C&A SRL și a obligat municipalitatea să-i plătească 990.754 lei + TVA. Primăria Timișoara a făcut recurs, dar Curtea de Apel Timișoara l-a respins ca inadmisibil, pentru că nu a fost indicată corect calea de atac de către instanţa de fond. Primăria va putea să conteste sentinţa iniţială, iar procesul să fie reluat.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.