Elevi timișoreni, premiați la București pentru activitățile din „Școala Altfel”. Ce proiect...

Elevi timișoreni, premiați la București pentru activitățile din „Școala Altfel”. Ce proiect a impresionat Ministerul Educației

0
DISTRIBUIȚI

4. echipa loga

Ieri a avut loc la București, la Ministerul Educației și Cercetării științifice, festivitatea de premiere a echipelor câștigătoare la cele zece secțiuni ale concursului național „Școala altfel”, în cadrul căruia echipa de elevi de la colegiul timișorean C.D. Loga, coordonată de prof. dr. Sandu Golcea și prof. dr. Sorin Scurtulescu și-a adjudecat locul I pe țară cu proiectul “Columna”. Acesta a constat în colorarea digitală a ultimului tambur din columna împăratului Traian, ridicată la Roma după cele două războaie daco-romane, redându-i astfel înfățișarea originală avută în antichitate.

Echipa de la Loga, reprezentată la București de elevele Alexandra Modrea (clasa a XI-a) și Bianca Mocanu (clasa a X-a), însoțite de prof. dr. Sandu Golcea, a primit o plachetă cu inscripția „Se acordă Colegiului Național C.D. Loga din Timișoara, județul Timiș, pentru activitatea intitulată COLUMNA, câștigătoare a domeniului CULTURAL din cadrul competiției naționale O ACTIVITATE DE SUCCES ÎN SĂPTĂMÂNA SCOALA ALTFEL: SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN – ediția 2015”, semnată de ministrul Educației, Sorin Mihai Câmpeanu, și o diplomă.

Reprezentanții ministerului care au participat la festivitate, alături de vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru, în calitate de invitat, și-au exprimat regretul de a nu fi putut premia financiar școlile câștigătoare așa cum s-a reușit la proiectul „Școala europeană” în urma evaluării candidaturilor unităților de învățământ înscrise în competiție (unde, din cele 115 școli premiate, nouă sunt din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara), dar vor încerca acest lucru începând cu anul viitor.


Reprezentanții ministerului au dat și alte încurajări elevilor, promițând că bugetul educației va fi suplimentat încă de la următoarea rectificare bugetară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.