Emoții pentru mii de elevi de clasa a VIII-a din Timiș: luni...

Emoții pentru mii de elevi de clasa a VIII-a din Timiș: luni începe Evaluarea Națională, cu proba scrisă la Limba Română. Vezi calendarul examenului

0
DISTRIBUIȚI

evaluare nationala

Elevii de clasa a VIII-a intră, luni, în focul examenelor. Aproape 5.000 de elevi din județul Timiș sunt așteptați în săli pentru a susține cel mai important examen din viața lor, Evaluarea Națională. Examenul începe cu proba scrisă la Limba și Literatura Română, elevii vor avea la dispoziție două ore să rezolve subiectele primite. La fel ca în anii precedenți, în sălile în care absolvenții de clasa a VIII-a vor fi evaluați au fost montate camere de supraveghere.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, din județul nostru s-au înscris la Evaluarea Națională 4.927 de candidați, din care zece sunt din promoția anterioară.


În total, la începutul anului școlar erau înscriși în clasa a VIII-a 5.530 de elevi.

„Precizăm că diferența poate fi generată de următoarele situații: elevi corigenți, elevi cu situație școlară neîncheiată, elevi transferați în alte județe, elevi în abandon școlar, elevi înscriși la școli profesionale, ce nu doresc și susținerea examenului de Evaluare Națională, elevi, care, din păcate, nu doresc continuarea studiilor”, a precizat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Iată calendarul Evaluării Naționale 2015:

22 iunie: Limba și literatura română – proba scrisă
23 iunie: Limba și literatura maternă – proba scrisă
24 iunie: Matematică – proba scrisă
26 iunie: Afișarea rezultatelor (până la ora 16.00)
26 iunie: Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00)
27 – 29 iunie: Rezolvarea contestațiilor
30 iunie: Afișarea rezultatelor finale după contestații

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.