EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015 Sute de elevi din Timiș nemulțumiți de notele primite...

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015 Sute de elevi din Timiș nemulțumiți de notele primite au depus contestație

0
DISTRIBUIȚI

poza 2

Elevii de clasa a VIII-a nemulțumiți de notele obținute la Evaluarea Națională au putut depune contestații ieri.


În județul Timiș, potrivit datelor furnizate de reprezentanții inspectoratului școlar, 265 de absolvenți de gimnaziu au considerat că ar fi meritat o notă mai mare, motiv pentru care au depus contestație.

Cele mai multe contestații au fost depuse la Limba și Literatura Română, și anume 189, 70 de elevi din Timiș au depus contestație la Matematică și șase la Limba Maternă. Elevii vor afla dacă au obținut o notă mai mare la probele la care au depus contestație în data de 29 iunie, când vor fi afișate rezultatele finale de la Evaluarea Națională.

74,34 % din elevii din Timiș care au susținut Evaluarea Națională în acest au obținut medii peste 5. Procentul este cu 13 % mai mare față de cel de anul trecut, când 61,11 % din absolvenții clasei a VIII-a din județ au avut medii peste 5. În județul Timiș avem și trei elevi de nota zece, care au reușit performanța de a lua nota maximă atât la Limba Română, cât și la Matematică. De asemenea, 12 elevi au obținut nota 10 la Limba și Literatura Română, iar 144 la Matematică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.