EXCLUSIV Lupta pentru postul de consilier judeţean lăsat liber de Sorin Cociobea...

EXCLUSIV Lupta pentru postul de consilier judeţean lăsat liber de Sorin Cociobea se ascute. Cine sunt competitorii şi cum încearcă Titu Bojin să negocieze cu PDL

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt  mic 2 p

PSD şi aripa PDL din noul PNL luptă pentru postul de consilier local vacantat prin exludearea lui Sorin Cociobea din PSD şi ulterior din Consiliul Judeţean Timiş.

Până acum PNL a depus o solicitare ca postul să fie ocupat de Balint Petrescu, următorul pe lista formaţiunii, listă pe care a candidat Sorin Cociobea în anul 2012. Dar fiind faptul că fostul consilier a trecut la PSD în timpul celebrei ordonanţe emise de Liviu Dragnea, nici social-democraţii din Timiş nu au ratat ocazia de a propune un om pe locul vacant. Astfel, PSD Timiş ar vrea ca Filip Stancu să ocupe funcţia deţinută de Cociobea. Legea însă rămâne neclară, iar faptul că Sorin Cociobea a dat în judecată CJT pentru a contesta excluderea face clarificarea lucrurilor cu atât mai dificilă.

Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „o să încerc să am o discuţie cu domnul Dan Popa. Asta pentru că am primit răspuns de la Autoritatea Electorală Permenantă şi, pe scurt, ni se sugerează să avem răbdare. Noi, cei de la PSD, l-am propus pe Filip Stancu, ei l-au propus pe Balint Petrescu, dar dacă Sorin Cociobea va fi repus pe funcţie, riscăm să fim daţi în judecată şi de cei doi. Eu am spus în repetate rânduri că e necesar să avem răbdare şi să nu ne grăbim, se poate funcţiona şi cu un consilier în minus”.

Lucrurile sunt cu atât mai complicate cu cât, practic, de pe lista defunctei USL următoarea persoană care ar trebui să intre în CJT este Virgina Popescu, care momentan are un post de director la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi care ar trebui să demisioneze pentru a veni la CJT, un an de zile, la o indemnizaţie de circa 700 de lei pe lună.


Bojin a mai precizat şi că va fi nevoie ca Virginia Popescu să anunţe în scris că nu doreşte să ocupe acest post.

De cealaltă parte, liberalii se fac că plouă şi nici nu vor să audă de lista USL. Marian Vasile, şeful consilierilor judeţeni din PNL, a declarat pentru site-ul nostru că „PSD marșează pe o pistă falsă sugerând că fosta alianță USL ar trebui să pună consilier județean pe locul vacant, ceea ce este fals, având în vedere că legea este foarte clară, iar referință sunt alegerile locale din anul 2012 și listele de atunci. Domnul Cociobea a candidat pe lista PDL, a vacantat locul și de aceea ar trebui ca următorul consilier să vină de pe lista fostului PDL. Ieri, personal, am depus în numele grupului PNL (rezultat din fuziea dintre PNL și PDL) un proiect de hotărâre prin care expunem motivele pentu care domnul Petrescu Balint, primul supleant pe lista PDL, trebuie să fie validat pe funcția de consiler județean. Doamna Virginia Popescu nu ar trebui adusă în discuție, pentru că PSD a lansat o pistă falsă, ba mai mult, a propus pe altcineva din PSD pentru ocuparea acestei funcții în mod abuziv, pentru că nu a solicitat doamnei Virginia Popescu un punct de vedere, dacă își dorește mandatul de consilier județean sau nu”.

Vasile susţine că şi dacă fuziunea dintre PNL şi PDL nu ar fi avut loc liberalii ar fi susţinut varianta legală de ocupare a postului din CJT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.