EXCLUSIV Metoda patentată de Primăria Timişoara pentru a evita orice fel de...

EXCLUSIV Metoda patentată de Primăria Timişoara pentru a evita orice fel de lege în administrarea patrimoniului. Vezi cum se recunoaşte OFICIAL fentarea legislaţiei

7
DISTRIBUIȚI

 

primaria timisoara

O parte a patrimoniului Timişoarei este administrat în afara legii, ducând la pagube de milioane de euro, printr-o metodă patentată în vremea ţărănistului Gheorghe Ciuhandu şi preluată şi menţinută în administraţia liberalului Nicolae Robu – reiese din documente interne ale primăriei care au ajuns în posesia PRESSALERT.ro. Metoda poartă un nume aparent banal – fişă de calcul, un înscris în baza căruia se stabileşte ce chirie trebuie plătită. Halucinant este că fişa de calcul aceasta este invocată de angajaţi din primărie ca document care stă la baza închirierii/concensionării bunurilor din patrimoniul municipiului, altfel spus ţine loc de contract, iar preţurile care sunt plătite administraţiei sunt unele mici faţă de cele care ar fi obţinute în urma scoaterii la licitaţiei a respectivelor terenuri sau imobile. Sunt mii de astfel de situaţii, iar situaţia este neschimbată de mai bine de un deceniu.

„Aceste fişe de calcul au fost emise pentru a „substitui” condiţiile impuse prin diferite legi cu privire la operaţiile de închiriere sau concesionare de bunuri imobiliare – clădiri şi terenuri – aparţinând proprietăţii publice sau private a municipiului sau cu privire la care mun. Timişoara deţine un drept de administrare (…) Altfel spus, fişele de calcul au fost emise în vederea „justificării” operaţiilor de concesiune sau închiriere  aflate în proprietatea publică sau privată a mun. Timişoara, sub forma de înscrisuri menite a stabili regimul acestor operaţii, chiar dacă în sistemul legislativ românesc există acte normative (legi, ordonanţe de guvern etc.) care stabilesc clar regimul juridic ce guvernează asemenea operaţii şi care nu permit derogări sub forma fişelor de calcul sau alte „construcţii” similiare folosite de structurile de specialitate din cadrul aparatului propriu al Primarului”, se constată într-un raport al Primăriei Timişoara.

Fişele de calcul sunt folosite de angajaţii municipalităţii în toate situaţiile atunci când este vorba de bunuri din patrimoniul Timişoarei, acestea fiind invocate atunci când se fac operaţiuni care sunt contrare prevederilor legale.


De exemplu, pentru a masca matrapazlâcurile făcute cu imobile care intră sub incidenţa Legii 10/2001 care prevede în mod foarte clar „sub sancţiunea nulităţii absolute, până la soluţionarea procedurilor administrative şi, după caz, judiciare, generate de prezenta lege, este interzisă înstrăinarea, concesionarea, locaţia de gestiune, asocierea în participaţiune, ipotecarea, locaţiunea, precum şi orice închiriere sau subînchiriere în beneficiul unui nou chiriaş, schimbarea destinaţiei, grevarea sub orice formă a bunurilor imobile – terenuri şi/sau construcţii notificate potrivit prevederilor prezentei legi”.

Halucinant este faptul că într-o notă din octombrie 2014 a Direcţiei Juridice din Primăria Timişoara se recunoaşte „acele înscrisuri denumite „fişe de calcul” reprezintă baza legală în care se percepe chirie/redevenţă pentru acele imobile pentru care legea a instituit interdicţia de de înstrăinare, concesionare, locaţie de gestiune, asociere în participaţiune, ipotecare, locaţiune, precum şi orice închiriere sau subînchiriere (art. 21 alin. 5 din Legea 10/2001)”. Altfel spus, cei din direcţia subordonată primarului Nicolae Robu recunosc faptul că aceste fişe de calcul ţin loc de contracte pentru operaţiuni care sunt interzise cu desăvârşire de lege. Vă reamintim că structura centrală a DNA a ridicat toate contractele care au fost vândute în baza Legii 112, după ce angajaţii Primăriei Timişoara au inventat un artificiu prin care se fentau prevederile legii în privinţa celor care puteau să achiziţioneze locuinţele, ancheta fiind în plină desfăşurare.

Citeşte mâine pe PRESSALERT.ro noi dezvăluiri despre alte ilegalităţi ascunse în spatele fişelor de calcul.

 

7 COMENTARII

  1. Fumat, nefumat, omu a avut sange sa demaste manariile cu patrimoniu orasului din PMT si cine stie poate din cauza asta l-au lucrat baietii destepti la imagine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.