EXCLUSIV Şeful CJT, Titu Bojin, anunţă că are investitori interesaţi să construiască...

EXCLUSIV Şeful CJT, Titu Bojin, anunţă că are investitori interesaţi să construiască o parcare cu şase etaje în centrul orașului. Ce planuri are după preluarea Garnizoanei

3
DISTRIBUIȚI

parcare supraetajata_ex2

Lipsa locurilor de parcare din centrul Timişoarei este de mai bine de un an de zile o mare problemă pentru şoferii din urbea de pe Bega. Deşi nu mai puţin de zece străzi vor fi închise şi vor deveni pietonale, ca urmare a lucrărilor de reablitare a centrului istoric, Primăria Timişoara nu a reuşit să amenajeze nicio parcare nouă. Până acum au fost discuţii vizavi de amenajarea unei parcări în spatele magazinului Bega, însă niciun investor nu s-a prezentat pentru acest proiect, iar municipalitatea a descoperit să terenul aparţine fraţilor Marius şi Emil Cristescu, adică Bega Group.

Al doilea teren pentu care au existat discuţii a fost cel de pe strada Oituz, deţinut de Universitatea de Vest din Timişoara, locaţie pe care rectorul Marilen Pirtea a refuzat să o cedeze în ciuda insistenţelor edilului-şef Nicolae Robu.


În urma tratativelor, Pirtea a susţinut că e nevoie de un schimb avantajos pentru instituţia pe care o conduce şi că dacă primăria nu va veni cu o ofertă de nerefuzat, terenul nu va fi cedat. Discuţii pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare din Timişoara au existat şi privind parcarea de lângă Hotel Timişoara, deţinută de Consiliul Judeţean Timiş.

„Momentan situaţia nu are un termen limită pentru finalizare. Ne străduim să găsim posibilităţi de proiectare şi execuție fără fonduri de la CJT, ci aşteptăm bani din altă parte. Nu numai atât, dar aşteptăm şi o aprobare privind preluarea Garnizoanei, iar dacă acest lucru va avea loc, vom face în zonă o bibliotecă şi birouri pentru bussines și apoi trecem la a face o parcare supraterană de cinci sau șase etaje. Avem discuții cu mai mulți investitori interesaţi, avem oferte de la mai multe firme care doresc, nu e nimic oficializat, nu am discutat nimic definitiv”, a declarat seful CJT,Titu Bojin, pentru PRESSALERT.ro

3 COMENTARII

  1. Titule,
    Asteapta.
    Vor veni investitoti straini,
    Noi vom taia bilete la intrare.
    Nu mai visa cai verzi pe pereti!.
    Tu vei merge la „Beciul Domnesc „impreuna cu cei care ti-au dat nas.
    Apele te iau
    Titule, sa-ti demisia!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.