Explozie și incendiu de proporții lângă Kiev: mai mulți pompieri au murit,...

Explozie și incendiu de proporții lângă Kiev: mai mulți pompieri au murit, autoritățile ucrainene au început evacuarea civililor

0
DISTRIBUIȚI

incendiu kiev

Autoritățile ucrainene au început marți să evacueze civilii din zona unde un incendiu de proporții care s-a declanșat luni seara la un depozit de produse petrolifere în apropiere de Kiev, care continuă să se extindă, a indicat Serviciul ucrainean pentru Situații de Urgență, citat de AFP.

„A fost decisă evacuarea oamenilor din zonă pe o rază de 2 km și de pregătirea evacuării zonei pe o rază de 10 km în cazul propagării incendiului”, a indicat același serviciu într-un comunicat citat de Agerpres.

Un alt obiectiv este de a nu lăsa ca focul să se propage la o unitate militară „situată la 50 de metri de zona cuprinsă de flăcări”, a indicat șeful Serviciului pentru Situații de Urgență, Mikola Cecin.


„Există riscul unor noi explozii”, a indicat el.

Echipe de salvare din trei regiuni vecine Kievului au fost mobilizate la locul dezastrului, anunță aceiași sursă.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului de Interne ucrainean, o persoană a murit și alte 14 au fost rănite, între care șase membri ai Serviciului pentru Situații de Urgență în timpul stingerii incendiului declanșat la depozitul de produse petrolifere de lângă Vasilkov, 30 km sud-vest de Kiev, relatează agenția de presă Unian.

Agenția locală de presă UNN relatase marți dimineață, citând o sursă din cadrul Serviciului pentru Situații de Urgență, că patru pompieri și-au pierdut viața, dar ulterior această informație nu a fost confirmată. Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a raportat „mai mulți pompieri morți” într-o postare pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.